Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ / Ελβετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα μεταφέρουν προσεχώς δέματα
Ελβετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα μεταφέρουν προσεχώς δέματα

Ελβετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα μεταφέρουν προσεχώς δέματα

             , AFP

  ΖΥΡΙΧΗ 

Απορείτε πού είναι το πακέτο που περιμένετε με αγωνία; Κοιτάξτε ψηλά! Τα ελβετικά ταχυδρομεία ανακοίνωσαν χθες ότι άρχισαν τη διανομή πακέτων με τη μη επανδρωμένων αεροσκαφών (), αν και η εκτεταμένη χρήση των ιπτάμενων ταχυδρόμων θα καθυστερήσει ακόμη πέντε χρόνια.

Οι υπεύθυνοι της υπηρεσίας παρουσίασαν χθες τον τρόπο λειτουργίας των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και ανέφεραν ότι οι αρχικές δοκιμές θα διαρκέσουν έως τα τέλη Ιουλίου.

Τα τέσσερα πάλλευκα αποτελούνται από τέσσερα πτερύγια, με έλικα στο τέλος, και καταλήγουν σε έναν κενό δακτύλιο, ο οποίος μοιάζει με κάθισμα τουαλέτας. Στο μέσον υπάρχει ένα κίτρινο κουτί, το οποίο φέρει το της ταχυδρομικής υπηρεσίας. «Η κατασκευή του είναι απίστευτα ελαφριά και έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει δέματα βάρους περίπου ενός κιλού σε απόσταση μεγαλύτερη των 10 χλμ με μία μόνο μπαταρία», αναφέρεται στην των ελβετικών ταχυδρομείων.

«Το μη επανδρωμένο πετάει αυτόνομα, ακολουθώντας σαφώς καθορισμένη, ασφαλή , η οποία χαράσσεται από την αμερικανική εταιρεία λογισμικού Matternet», προστίθεται στην ίδια .

Τα ελβετικά ταχυδρομεία, τα οποία συνεργάζονται με τη Swiss WorldCargo, την πτέρυγα μεταφοράς φορτίων των διεθνών ελβετικών αερογραμμών, επιμένουν ότι τα drones θα εξετάζονται λεπτομερώς προτού επιτραπεί η εκτεταμένη χρήση τους. «Μέχρι τη ρεαλιστική εμπορική χρήση τους σε πέντε χρόνια, υπάρχουν ποικίλες προϋποθέσεις που πρέπει να εκπληρωθούν και να αποσαφηνιστούν», διευκρινίζεται.

Τα ελβετικά ταχυδρομεία θεωρούν ότι τα drones θα χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπως τον ανεφοδιασμό μιας περιοχής που έχει αποκοπεί από τον έξω κόσμο εξαιτίας κάποιας θεομηνίας. «Μια ακόμη ρεαλιστική πιθανότητα είναι η μεταφορά αποστολών υψίστης σημασίας, π.χ. εργαστηριακών εξετάσεων», αναφέρεται.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • ΑΝΑΣΑ ΙΙ στο τέλος του 2021 με αποκλειστικό κριτήριο τη μείωση του τζίρου #ΑΝΑΣΑΙΙ - https://t.co/FFenszG2SZ -

  • Σύλληψη ιδιοκτήτη #μπαρ για ανεμβολίαστους πελάτες #μπαρ - https://t.co/7KZL6PAnGE -

  • #φωτιά σε ξερά χόρτα στα Καλά Νερά #ΚαλάΝερά #φωτιά - https://t.co/NXwyLcCRuI -

"Αλιεύοντας" την είδηση