Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ελεύθερος με αναστολή ο Οσκαρ Πιστόριους
Ελεύθερος με αναστολή ο Οσκαρ Πιστόριους

Ελεύθερος με αναστολή ο Οσκαρ Πιστόριους

Ο Πιστόριους θα αποφυλακιστεί με στις 20 Οκτωβρίου, έναν χρόνο περίπου μετά την καταδίκη του σε φυλάκιση πέντε χρόνων για τη της φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ, ανακοίνωσαν οι αρχές. Η διεύθυνση σωφρονιστικών υπηρεσιών ανέφερε σε δήλωσή της πως ο Πιστόριους θα τεθεί υπό κατ΄οίκον ση από την ερχόμενη Τρίτη.

Ο δρομέας των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων βρίσκεται σε φυλακή της Πρετόρια μετά την καταδίκη του πέρυσι τον Σεπτέμβριο έπειτα από δίκη που διήρκεσε επτά μήνες. Ο Πιστόριους καταδικάστηκε για από αφού πυροβόλησε με σφαίρες 9 χιλιοστών μέσα από την κλειδωμένη πόρτα της τουαλέτας στις 14 Φεβρουαρίου 2013 σκοτώνοντας το μοντέλο Στέενκαμπ.

Ο Πιστόριους επρόκειτο να αποφυλακιστεί με τον Αύγουστο, όμως ο υπουργός Δικαιοσύνης Μάικλ Μασούτα εμπόδισε την απελευθέρωσή του λέγοντας πως η προκαταρκτική εξέταση για την αποφυλάκισή του ήταν πρώιμη.

Στη δίκη του που μεταδόθηκε τηλεοπτικά σε ολόκληρο τον κόσμο ο Πιστόριους είπε πως νόμισε πως η Στέενκαμπ ήταν .

Οι εισαγγελείς έχουν ασκήσει έφεση στην ετυμηγορία για από , υποστηρίζοντας ότι η ετυμηγορία θα έπρεπε να είναι φόνος, επειδή ο Πιστόριους όφειλε να ξέρει πως το πρόσωπο που βρισκόταν πίσω από την πόρτα μπορούσε να σκοτωθεί. Η έφεση θα εξεταστεί στις 3 Νοεμβρίου.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση