Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ελεύθεροι υπό όρους ο Κάρλες Πουτζντεμόν και τέσσερα πρώην μέλη της κυβέρνησής του
Ελεύθεροι υπό όρους ο Κάρλες Πουτζντεμόν και τέσσερα πρώην μέλη της κυβέρνησής του

Ελεύθεροι υπό όρους ο Κάρλες Πουτζντεμόν και τέσσερα πρώην μέλη της κυβέρνησής του

Ο αποπεμφθείς πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν και τέσσερις πρώην υπουργοί της κυβέρνησής του, σε βάρος των οποίων εκδόθηκε ς, αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους από τον δικαστή που εξέτασε την υπόθεσή τους, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής προς Δευτέρα η εισαγγελία των Βρυξελλών.

Οι πέντε Καταλανοί παραδόθηκαν οικειοθελώς στην το πρωί της Κυριακής στις , όπου κατέφυγαν στις αρχές της εβδομάδας. Επαφίεται πλέον σε άλλο όργανο της βελγικής ς, το Δικαστήριο εν Συμβουλίω (Chambre du Conseil), να αποφανθεί σχετικά με την του ισπανικού ενττος ς μέσα στις προσεχείς 15 ημέρες.

Έπειτα από μια μαραθώνια, δεκάωρη ακροαματική διαδικασία, ο δικαστής έδωσε εντολή να αφεθούν ελεύθεροι οι πέντε Καταλανοί υπό τον όρο να μην εγκαταλείψουν τη βελγική επικράτεια χωρίς την της ς.

Ο Πουτζντεμόν και οι τέσσερις πρώην υπουργοί του κατηγορούνται από τις αρχές της Ισπανίας για κατάχρηση δημοσίων κεφαλαίων, απείθεια και κατάχρηση εμπιστοσύνης σε σχέση με την εκστρατεία για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση