Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Εκτίμηση Τραμπ για 65.000 νεκρούς στις ΗΠΑ από τον κορωνοϊό
Εκτίμηση Τραμπ για 65.000 νεκρούς στις ΗΠΑ από τον κορωνοϊό

Εκτίμηση Τραμπ για 65.000 νεκρούς στις ΗΠΑ από τον κορωνοϊό

Απγορεύθηκε στις ΗΠΑ η πώληση δήθεν θυματουργού σκευάσματος κατά του

Σε τελικό απολογισμό 60.000 ως 65.000 θυμάτων από τον κορωνοϊό οδεύουν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με την εκτίμηση του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ προχώρησε στη δήλωση αυτή, την ημέρα που τα θύματα από την ασθένεια ξεπέρασαν τα 35.400 και ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ ξεπέρασε τους 700.000, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου .

Επιπλέον, και παρότι ο ρυθμός της εξάπλωσης επιταχύνθηκε ξανά, ο ένοικος του Λευκού Οίκου επέκρινε τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί από μέρους ορισμένων κυβερνητών πολιτειών για την ανάσχεση της διασποράς του ιού, λέγοντας πως βρίσκει ότι οι εντολές τους προς τους πολίτες τους να μείνουν σπίτι είναι «υπερβολικά αυστηρές».

Ερωτηθείς εάν ζητεί κάποιες από τις αμερικανικές πολιτείες, όπως το Μίσιγκαν, η Μινεσότα και η Βιρτζίνια, να άρουν τους περιορισμούς που επέβαλαν, ο Τραμπ απάντησε «όχι, αλλά νομίζω ότι ορισμένα στοιχεία» των μέτρων που έλα «είναι υπερβολικά».

Πρόγραμμα στήριξης των αγροτών

Παράλληλα, ο αμερικανός πρόεδρος ανήγγειλε πρόγραμμα κόστους 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να υποστηριχθούν οι αμερικανοί αγρότες και κτηνοτρόφοι στην προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Θα θέσουμε σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα βοήθειας 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τους υπέροχους γεωργούς και κτηνοτρόφους μας, που είναι αναγκασμένοι να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της παγκόσμιας πανδημίας», είπε ο Ρεπουμπλικάνος κατά τη διάρκεια της καθημερινής συνέντευξης που παραχωρεί για τις προσπάθειες της κυβέρνησής του να αντιμετωπίσει την επιδημία.

Ο υπουργός Γεωργίας Σόνι Περντιού διευκρίνισε ότι 16 δισεκατομμύρια δολάρια θα δοθούν απευθείας σε αγρότες και κτηνοτρόφους και τα υπόλοιπα 3 θα διατεθούν για την αγορά τροφίμων που θα διανεμηθούν στους πιο στερημένους.

Μεγάλο μέρος των αγροτών και των κτηνοτρόφων θεωρείται πως ανήκει στη βάση των υποστηρικτών του ενοίκου του Λευκού Οίκου, που προσεχώς θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία.

Απαγορεύθηκε στις ΗΠΑ η πώληση δήθεν θαυματουργού σκευάσματος κατά του

Η αμερικανική απαγόρευσε την Παρασκευή την πώληση ενός υποτίθεται θαυματουργού φαρμάκου για τη θεραπεία της COVID-19, της ασθένειας που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, το οποίο προωθεί εδώ και χρόνια μια οργάνωση που αυτοαποκαλείται «εκκλησία της Γένεσης II» και περιέχει… διοξείδιο του χλωρίου, δηλαδή ένα ισχυρό λευκαντικό.

Ομοσπονδιακό δικαστήριο, κατόπιν επείγουσας προσφυγής του υπουργείου Δικαιοσύνης, αποφάσισε να επιβάλλει προσωρινή απαγόρευση της πώλησης του σκευάσματος «Miracle Mineral Solution», ή MMS, το οποίο, σύμφωνα με τον ιστότοπο της οργάνωσης που το προωθεί, «θεραπεύει» το 95% των ασθενειών που υπάρχουν στον κόσμο: τον καρκίνο, το AIDS, τη — πλέον, και την COVID-19.

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης εξήγησε ότι το MMS είναι «χημικό» προϊόν, «ισχυρό λευκαντικό».

Η αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων (Food and Drug Administration, FDA) είχε τονίσει επανειλημμένα πριν από χρόνια ότι το προϊόν αυτό είναι επικίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία, προειδοποιώντας ότι η χρήση του μπορεί να προκαλέσει ναυτία, εμετό και αφυδάτωση.

Στη Γαλλία, οι υγειονομικές αρχές είχαν επίσης προειδοποιήσει το 2010 εναντίον του κινδύνου δηλητηρίασης σε περίπτωση χρήσης του MMS, που προωθείτο στη χώρα ως φάρμακο που «θεραπεύει» τον αυτισμό.

Πολλοί πωλητές του MMS έχουν καταδικαστεί στα δικαστήρια, όμως «η εκκλησία της Γένεσης» ουδέποτε το απέσυρε από την κυκλοφορία.

Την 8η Απριλίου, οι αρχές απηύθυναν μια τελευταία προειδοποίηση στην οργάνωση που το προωθεί. Σύμφωνα με τον ιστότοπό της, η «εκκλησία» υπερασπίστηκε το προϊόν, που χαρακτηρίζει «ιερό». Αρνήθηκε να συμμορφωθεί προς τις εντολές των αρχών.

Ο Στίβεν Χαν, εκπρόσωπος της FDA, τόνισε πως η συγκεκριμένη οργάνωση «συνεχίζει να εκθέτει τους καταναλωτές σε κίνδυνο», καθώς το σκεύασμα που προωθεί περιέχει «διοξείδιο του χλωρίου», άρα «είναι δυνητικά επικίνδυνο», πράγμα που «δεν πρόκειται να το ανεχθούμε».

Οι αρχές των ΗΠΑ έχουν δημιουργήσει ειδικές μονάδες δίωξης των απατών που συνδέονται με την πανδημία του κορονοϊού, η οποία έχει στοιχίσει σχεδόν 37.000 ζωές στη χώρα. Διάφορες έχουν αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα, από κλοπές μασκών και μέσων ατομικής προστασίας ως την πώληση ψευτοφαρμάκων και εκ για δωρεές που καταλήγουν στους λογαριασμούς επιτήδειων.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση