Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Έκθεση για την πρόοδο όσον αφορά την ασφάλεια των ταξιδιωτικών εγγράφων
Έκθεση για την πρόοδο  όσον αφορά την ασφάλεια των ταξιδιωτικών εγγράφων

Έκθεση για την πρόοδο όσον αφορά την ασφάλεια των ταξιδιωτικών εγγράφων

 

Σήμερα, η Ε.Ε. προβαίνει σε απολογισμό των μέτρων που εφαρμόστηκαν στο πλαίσιο του Σχεδίου ς του 2016 για τη βελτίωση της ασφάλειας των ταξιδιωτικών εγγράφων στην Ευρώπη. Η σημερινή έκθεση υπογραμμίζει την ικανοποιητική πρόοδο που σημειώθηκε στο πλαίσιο του Σχεδίου ς με τα μισά από τα 32 μέτρα να έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

Σ' αυτά περιλαμβάνεται η πρόταση της Επιτροπής για βελτίωση της ασφάλειας των δελτίων ταυτότητας και των αδειών διαμονής για τους πολίτες της ΕΕ και τα μέλη της οικογένειάς τους που δεν είναι υπήκοοι χώρας της ΕΕ, η οποία υποβλήθηκε τον Απρίλιο του 2018.

Το ενισχυμένο σύστημα πληροφοριών Σένγκεν, το ευρύτερα χρησιμοποιούμενο σύστημα πληροφοριών της ΕΕ για τη διαχείριση της ς, της ασφάλειας και των συνόρων, θα συμβάλει επίσης στην απόκριση της ΕΕ στην απάτη σχετικά με τα , καθώς θα περιλαμβάνει πλέον πληροφορίες αναφορικά με παραποιημένα .

Το Κέντρο Αριστείας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση της απάτης σχετικά με τα έγγραφα, το οποίο δρομολογήθηκε τον Φεβρουάριο του 2018, αποτελεί ακόμη ένα σημαντικό παραδοτέο στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης.

Η νέα πρόταση της Επιτροπής για την Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή προτείνει την ενσωμάτωση του συστήματος του ηλεκτρονικού μητρώου γνήσιων και πλαστών εγγράφων (FADO)— ενός συστήματος ανταλλαγής πληροφοριών για γνήσια και , το οποίο μέχρι σήμερα βασιζόταν στη συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών— στο νομικό πλαίσιο της Ένωσης και υπό τη διαχείριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής.

Μια ισχυρότερη αντίδραση της Ευρώπης κατά της απάτης σχετικά με τα ταξιδιωτικά έγγραφα είναι ζωτικής σημασίας για την καταπολέμηση της ς και του οργανωμένου εγκλήματος. Εξάλλου, συμβάλλει στη βελτίωση της προστασίας των συνόρων και της διαχείρισης της ς, ανοίγοντας το δρόμο προς μια αποτελεσματική και πραγματική Ένωση Ασφάλειας.

Η Επιτροπή θα συνεχίσει να παρακολουθεί την πρόοδο που σημειώνεται και καλεί τα Κράτη Μέλη της ΕΕ να υλοποιήσουν τάχιστα τα υιπα μέτρα. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση