Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Έκθεση για την πρόοδο όσον αφορά την ασφάλεια των ταξιδιωτικών εγγράφων
Έκθεση για την πρόοδο  όσον αφορά την ασφάλεια των ταξιδιωτικών εγγράφων

Έκθεση για την πρόοδο όσον αφορά την ασφάλεια των ταξιδιωτικών εγγράφων

 

Σήμερα, η Ε.Ε. προβαίνει σε απολογισμό των μέτρων που εφαρμόστηκαν στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης του 2016 για τη βελτίωση της ασφάλειας των ταξιδιωτικών εγγράφων στην Ευρώπη. Η σημερινή υπογραμμίζει την ικανοποιητική πρόοδο που σημειώθηκε στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης με τα μισά από τα 32 να έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

Σ’ αυτά περιλαμβάνεται η πρόταση της Επιτροπής για βελτίωση της ασφάλειας των δελτίων ταυτότητας και των αδειών διαμονής για τους πολίτες της ΕΕ και τα μέλη της οικογένειάς τους που δεν είναι υπήκοοι χώρας της ΕΕ, η οποία υποβλήθηκε τον Απρίλιο του 2018.

Το ενισχυμένο σύστημα πληροφοριών Σένγκεν, το ευρύτερα χρησιμοποιούμενο σύστημα πληροφοριών της ΕΕ για τη διαχείριση της μετανάστευσης, της ασφάλειας και των συνόρων, θα συμβάλει επίσης στην απόκριση της ΕΕ στην απάτη σχετικά με τα ταξιδιωτικά έγγραφα, καθώς θα περιλαμβάνει πλέον πληροφορίες αναφορικά με παραποιημένα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Το Κέντρο Αριστείας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση της απάτης σχετικά με τα έγγραφα, το οποίο δρομολογήθηκε τον Φεβρουάριο του 2018, αποτελεί ακόμη ένα σημαντικό παραδοτέο αποτέλεσμα στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης.

Η νέα πρόταση της Επιτροπής για την Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή προτείνει την ενσωμάτωση του συστήματος του ηλεκτρονικού μητρώου γνήσιων και πλαστών εγγράφων (FADO)— ενός συστήματος ανταλλαγής πληροφοριών για γνήσια και πλαστά έγγραφα, το οποίο μέχρι σήμερα βασιζόταν στη συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών— στο νομικό πλαίσιο της Ένωσης και υπό τη διαχείριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής.

Μια ισχυρότερη αντίδραση της Ευρώπης κατά της απάτης σχετικά με τα ταξιδιωτικά έγγραφα είναι ζωτικής σημασίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος. Εξάλλου, συμβάλλει στη βελτίωση της προστασίας των συνόρων και της διαχείρισης της μετανάστευσης, ανοίγοντας το δρόμο προς μια αποτελεσματική και πραγματική Ένωση Ασφάλειας.

Η Επιτροπή θα συνεχίσει να παρακολουθεί την πρόοδο που σημειώνεται και καλεί τα Κράτη Μέλη της ΕΕ να υλοποιήσουν τάχιστα τα υπόλοιπα μέτρα. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση