Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Εκτέλεση άοπλου Αφροαμερικανού από αστυνομικό
Εκτέλεση άοπλου Αφροαμερικανού από αστυνομικό

Εκτέλεση άοπλου Αφροαμερικανού από αστυνομικό

Δίωξη για ανθρωποκτονία άσκησε του Οχάιο εναντίον αστυνομικού του Πανεπιστημίου του Σινσινάτι, για τη δολοφονία άοπλου Αφροαμερικανού την περασμένη εβδομάδα.

Ο 43χρονος Σάμιουελ Ντιμπόζ βρήκε τον θάνατο κατά τη διάρκεια ελέγχου από τον 25χρονο αστυνομικό, Ρέι Τένσινγκ, ο οποίος τον σταμάτησε επειδή ο Ντιμπόζ δεν είχε πινακίδα στον εμπρόσθιο προφυλακτήρα του οχήματός του.

Ο 25χρονος λευκός αστυνομικός πυροβόλησε τον Ντιμπόζ στο κεφάλι, παρότι «δεν είχε να κάνει με κάποιον καταζητούμενο για ανθρωποκτονία, αλλά με παραβάτη του κώδικα οδικής », όπως επισήμανε ο εισαγγελέας της κομητείας Χάμιλτον, Τζόζεφ Ντίτερς.

Το περιστατικό είναι το πλέον πρόσφατο από σειρά θανάσιμων ααραθέσεων μεταξύ ανδρών της ς και Αφροαμερικανών σε πολλά σημεία των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτά τα κρούσματα αστυνομικής ς έχουν προκαλέσει κύμα διαμαρτυριών και μεγάλη συζήτηση για τη στάση των αστυνομικών δυνάμεων απέναντι σε μέλη φυλετικών και εθνικών μειονοτήτων.

Το βράδυ της Τετάρτης, περίπου 300 διαδηλωτές αψήφησαν την καταρρακτώδη βροχή για να διαμαρτυρηθούν έξω από το δικαστικό μέγαρο του Σινσινάτι, όπου συγγενείς του Ντιμπόζ ανέμεναν την της ς. Μετά την ανακοίνωση της ς δίωξης για ανθρωποκτονία, οι παρευρισκόμενοι κάλεσαν τη να κινηθεί εναντίον και άλλων αστυνομικών, οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν στο συγκεκριμένο περιστατικό.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση