Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Έκτακτη σύνοδος του ΟΗΕ για το θέμα της Ιερουσαλήμ
Έκτακτη σύνοδος του ΟΗΕ για το θέμα της Ιερουσαλήμ

Έκτακτη σύνοδος του ΟΗΕ για το θέμα της Ιερουσαλήμ

Σπάνια έκτακτη σύνοδος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ θα πραγματοποιηθεί αύριο, ύστερα από αίτημα αραβικών και μουσουλμανικών κρατών για την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του .

Ο Παλαιστίνιος απεσταλμένος Ριγιάντ Μανσούρ δήλωσε, χθες, ότι η Γενική Συνέλευση θα συζητήσει ψηφίσματος, το οποίο θα καλεί τον πρόεδρο Τραμπ να αποσύρει την απόφασή του. Στο ψηφίσματος, που συνέταξε η , άσκησε ήδη βέτο τη Δευτέρα στο η Ουάσιγκτον.

Την πρόθεση της Αγκυρας να προωθήσει την ψήφιση της πρότασης στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ επιβεβαίωσε, χθες, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. «Τ, με τη βοήθεια του Θεού, θα μεταφέρουμε την απόφαση στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Η στήριξη ποσοστού δύο τρίτων των κρατών-μελών του ΟΗΕ θα σημάνει την απόρριψη της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Στο μεταξύ, την επίσκεψή του σε Αίγυπτο και Ισραήλ ανέβαλε ο Αμερικανός αρόεδρος Μάικ Πενς μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, για να παραστεί στην προγραμματισμένη για σήμερα τα ξημερώματα ψηφοφορία για το στο Κογκρέσο.

Ανώτατα στελέχη του Λευκού Οίκου ανέφεραν, χθες, ότι η αβεβαιότητα γύρω από την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής της κρίσιμης ψηφοφορίας για το στη Γερουσία ευθύνεται για την αλλαγή του προγράμματος του Μάικ Πενς. Ο αρόεδρος –ως επικεφαλής του Κογκρέσου– μπορεί να ρίξει την αποφασιστική ψήφο σε περίπτωση ισοψηφίας.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση