Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Έκτακτη σύνοδος του ΟΗΕ για το θέμα της Ιερουσαλήμ
Έκτακτη σύνοδος του ΟΗΕ για το θέμα της Ιερουσαλήμ

Έκτακτη σύνοδος του ΟΗΕ για το θέμα της Ιερουσαλήμ

Σπάνια έκτακτη σύνοδος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ θα πραγματοποιηθεί αύριο, ύστερα από αίτημα αραβικών και μουσουλμανικών κρατών για την του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ να αναγνωρίσει την ως πρωτεύουσα του .

Ο απεσταλμένος Ριγιάντ Μανσούρ δήλωσε, χθες, ότι η Γενική Συνέλευση θα συζητήσει ψηφίσματος, το οποίο θα καλεί τον πρόεδρο να αποσύρει την απόφασή του. Στο ψηφίσματος, που συνέταξε η Αίγυπτος, άσκησε ήδη βέτο τη Δευτέρα στο η Ουάσιγκτον.

Την πρόθεση της Αγκυρας να προωθήσει την ψήφιση της πρότασης στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ επιβεβαίωσε, χθες, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ . «Τώρα, με τη βοήθεια του Θεού, θα μεταφέρουμε την στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Η στήριξη ποσοστού δύο τρίτων των κρατών-μελών του ΟΗΕ θα σημάνει την απόρριψη της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Στο μεταξύ, την επίσκεψή του σε Αίγυπτο και ανέβαλε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, για να παραστεί στην προγραμματισμένη για σήμερα τα ξημερώματα για το φορολογικό στο Κογκρέσο.

Ανώτατα στελέχη του Λευκού Οίκου ανέφεραν, χθες, ότι η αβεβαιότητα γύρω από την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής της κρίσιμης ψηφοφορίας για το φορολογικό στη Γερουσία ευθύνεται για την αλλαγή του προγράμματος του Μάικ Πενς. Ο αντιπρόεδρος –ως επικεφαλής του Κογκρέσου– μπορεί να ρίξει την αποφασιστική ψήφο σε περίπτωση ισοψηφίας.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #ρέματα στον Αλμυρό καθαρίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας #ρέματα - https://t.co/vNJfWZMib1 -

  • Μειωμένη ροή πόσιμου νερού στις βρύσες από τη #ΔΕΥΑΜΒ   #ΔΕΥΑΜΒ - https://t.co/YrEEa508l4 -

  • Στο Βελεστίνο τα 5 από τα 7 θετικά rapid test #RapidTests - https://t.co/Y1NesPrcis -

"Αλιεύοντας" την είδηση