Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » ΕΚΤ: Παράταση QE έως τον Σεπτέμβριο του 2018
ΕΚΤ: Παράταση QE έως τον Σεπτέμβριο του 2018

ΕΚΤ: Παράταση QE έως τον Σεπτέμβριο του 2018

Την παράταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE) μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2018 ή και αργότερα αν χρειαστεί αποφάσισε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), ενώ παράλληλα ανακοίνωσε τη μείωση των αγορών ομολόγων στα 30 δισ. ευρώ μηναίως από τον Ιανουάριο.

Υπενθυμίζεται ότι το ήταν προγραμματισμένο να λήξει στα τέλη του έτους, ενώ οι αγορές ομολόγων στο πλαίσιο του προγράμματος ανέρχονταν σε 60 δισ. ευρώ μηνιαίως. Παράλληλα, η ΕΚΤ υπογράμμισε πως εάν οι προοπτικές καταστούν λιγότερο ευνοϊκές ή οι χρηματοπιστωτικές συνθήκες παύσουν να υποστηρίζουν την περαιτέρω πρόοδο προς μια διαρκή προσαρμογή της πορείας του πληθωρισμού, θα είναι σε ετοιμότητα για να αυξήσει το μέγεθος ή και τη διάρκεια του προγράμματος.

Στο ίδιο πνεύμα, ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι σημείωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι οι αποφάσεις της ΕΚΤ πάρθηκαν με σκοπό να διατηρηθούν οι «πολύ ευνοϊκές συνθήκες» που απαιτούνται ώστε να  επιστρέψει ο πληθωρισμός στον στόχο, που είναι κοντά αλλά λίγο πιο κάτω από το 2%.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση