Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Εκκληση του ΟΗΕ προς την Ε.Ε. για τους πρόσφυγες
Εκκληση του ΟΗΕ προς την Ε.Ε. για τους πρόσφυγες

Εκκληση του ΟΗΕ προς την Ε.Ε. για τους πρόσφυγες

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης κάλεσε χθες την Ευρωπαϊκή Ένωση να υποστηρίξει την Ελλάδα, τονίζοντας ότι οι προσφύγων στα παρουσιάζουν μεγάλη σε σχέση με πέρυσι.Μέχρι στιγμής φέτος, στις ελληνικές έχουν φθάσει πάνω από 77.000 άτομα, αντί 34.442 για το σύνολο του 2014.

«Ο αριθμός αφίξεων έχει αυξηθεί τόσο πολύ, ώστε, παρά τις προσπάθειες, οι αρχές και οι τοπικές κοινωνίες δεν μπορούν πια να ανταποκριθούν», είπε χαρακτηριστικά ο Γουίλιαμ Σπίντλερ, εκπρόσωπος της Υπατης Αρμοστείας του για τους πρόσφυγες. «Απαιτείται επείγουσα παρέμβαση από την Ευρώπη, προτού η κατάσταση επιδεινωθεί περαιτέρω. Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως βοήθεια και περιμένουμε από την Ευρώπη να κάνει τα απαραίτητα βήματα».

Ο κ. Σπίντλερ είπε ότι, κατά μέσον όρο, στα φθάνουν 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες την ημέρα. Το 60% προέρχεται από τη Συρία, ενώ οι υπόλοιποι από το Αφγανιστάν, το και άλλες χώρες. Αντίστοιχος αριθμός (περίπου 1.000 άτομα την ημέρα) φεύγουν καθημερινά από την Ελλάδα με κατεύθυνση την ΠΓΔΜ.

«Η δυνατότητα αυτών των χωρών να ανταποκριθούν με αποτελεσματικότητα στις έκτακτες συνθήκες έχει εξαντληθεί», διευκρίνισε ο Σπίντλερ, τονίζοντας ότι «το κλείσιμο των συνόρων και η κατασκευή τειχών (όπως σκοπεύει να κάνει η Ουγγαρία) δεν είναι λύση». «Προσδοκούμε από την Ε.Ε. να ενεργοποιήσει τα μέτρα αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών, γιατί η Ελλάδα είναι μέρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, και αυτά συμβαίνουν στην Ευρώπη, στο κατώφλι της Ευρώπης», σημείωσε ο ίδιος.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Θεσσαλονίκη: Μόνο στρατιωτική παρέλαση διάρκειας 60 λεπτών #Θεσσαλονίκη - https://t.co/eqbcCauvmu -

  • Παπανάτσιου: «Οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα "καίνε" την αγροτική παραγωγή » - https://t.co/F39w94GiDZ… -

  • Η  Εικόνα της Παναγίας Δαμάστας στον Βόλο #ΠαναγίαςΔαμάστας - https://t.co/FBobUI9DHE -

"Αλιεύοντας" την είδηση