Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Έκκληση Όσμπορν για παραμονή στην Ε.Ε.
Έκκληση Όσμπορν για παραμονή στην Ε.Ε.

Έκκληση Όσμπορν για παραμονή στην Ε.Ε.

Έκκληση γι την πραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε. απηύθυνε χθες ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Οσμπορν κατά την του προϋπολογισμού.

«Η Βρετανία θα είναι ισχυρότερη, ασφαλέστερη και οικονομικά πιο εύρωστη εντός μιας αναμορφωμένης Ε.Ε. Πιστεύω ότι δεν πρέπει να θέσουμε σε κίνδυνο τις θυσίες που έχει κάνει ο βρετανικός λαός», είπε ο Οσμπορν στη Βουλή των Κοινοτήτων. Ο Οσμπορν επικαλέστηκε τα ευρήματα του Γραφείου Προϋπολογισμού της βρετανικής Βουλής αναφορικά με το πιθανό κόστος μιας βρετανικής εξόδου από την Ε.Ε. «Μια ψήφος για την έξοδο στο μπορεί να φέρει εκτεταμένη περίοδο αβεβαιότητας αναφορικά με τους ακριβείς όρους της μελλοντικής σχέσης της Βρετανίας με την Ε.Ε.», έχει αποφανθεί το Γραφείο Προϋπολογισμού. «Αυτό μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις για την οικονομική δραστηριότητα, πλήττοντας το επιχειρηματικό και καταναλωτικό κλίμα και μπορεί να προκαλέσει αστάθεια στις χρηματαγορές και τις λοιπές αγορές».

Παρουσιάζοντας τις προβλέψεις της κυβέρνησης για τα δημοσιονομικά μεγέθη, ο Οσμπορν διευκρίνισε ότι αυτές βασίζονται στην υπόθεση ότι η Βρετανία θα επιλέξει να παραμείνει στην Ε.Ε. στο της 23ης Ιουνίου. Εστω και έτσι, ο Οσμπορν προανήγγειλε περικοπές δαπανών και φόρων της τάξης των 3,5 δισ. στερλινών (4,5 δισ. ) έως το 2020. Φοροαπαλλαγές θα δοθούν μόνο στη βιομηχανία άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου, προκειμένου, όπως είπε ο Οσμπορν, να προστατευθούν οι θέσεις ς στη Σκωτία, καθώς ο κλάδος διέρχεται κρίση.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών «βαδίζει σε τεντωμένο σκοινί», καθώς τα μέτρα του προϋπολογισμού δεν πρέπει να εντείνουν τη δυσαρέσκεια των βουλευτών που ετοιμάζονται να αψηφήσουν την κυβερνητική γραμμή στο δημοψήφισμα. «Ο Οσμπορν ήδη υποχρεώθηκε να αποσύρει τη μεταρ των φοροαπαλλαγών στους συνταξιούχους, μετά την αντίδραση Συντηρητικών βουλευτών», είπε η αναλύτρια Εμιλι Νίκολ. «Ο θα απορρίψει οποιαδήποτε μέτρα μπορούν να δώσουν επιχειρήματα στους οπαδούς του Brexit».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση