Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Έκκληση για υλοποίηση του Πλαισίου Εταιρικής Σχέσης για τη Μετανάστευση
Έκκληση για υλοποίηση του Πλαισίου Εταιρικής Σχέσης για τη Μετανάστευση

Έκκληση για υλοποίηση του Πλαισίου Εταιρικής Σχέσης για τη Μετανάστευση

Για δράσεις στη Διαδρομή της Κεντρικής Μεσογείου

Ενόψει της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την επόμενη εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ύπατη εκπρόσωπος/αντιπρόεδρος υποβάλλουν την τρίτη έκθεση προόδου σχετικά με το Πλαίσιο Εταιρικής Σχέσης για τη Μετανάστευση  και παρουσιάζουν τα πρώτα βήματα που έγιναν για την υλοποίηση δράσεων κατά μήκος της Διαδρομής της Κεντρικής Μεσογείου, σύμφωνα με τη Δήλωση της Μάλτας της 3ης Φεβρουαρίου και της Κοινής Ανακοίνωσης της 25ης Ιανουαρίου.

Αν και επιτεύχθηκε απτή πρόοδος όσον αφορά τις πέντε αφρικανικές χώρες προτεραιότητας, την Αιθιοπία, τον Νίγηρα, τη Νιγηρία, το Μάλι και τη Σενεγάλη, οι προσπάθειες πρέπει να ενταθούν για την επίτευξη αποτελεσμάτων. Κατά μήκος της Διαδρομής της Κεντρικής Μεσογείου έγιναν ενέργειες για την καλύτερη διαχείριση της μετανάστευσης, τη συνέχιση της διάσωσης ζωών, την εντατικοποίηση των προσπαθειών κατά των διακινητών και των λαθρεμπόρων, την προστασία των μεταναστών που έχουν ανάγκη και την αύξηση των επανεγκαταστάσεων και των εθελούσιων επιστροφών, σε πλήρη συμφωνία με τις ανθρωπιστικές αρχές της ΕΕ και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας/ αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,  Φεντερίκα Μογκερίνι, δήλωσε: «Η εταιρική σχέση είναι το βασικό στοιχείο όλων των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης: μαζί με τους εταίρους μας αντιμετωπίζουμε τις κυριότερες της εποχής μας. Με το Πλαίσιο Εταιρικής Σχέσης και τα μέτρα που προβλέπει η Δήλωση της Μάλτας, δημιουργήσαμε μια πραγματικά ολοκληρωμένη μεταναστευτική πολιτική, με βάση τη συνεργασία και τις απαραίτητες επενδύσεις και πόρους που θα μας δώσουν τη δυνατότητα να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για να σώζουμε ζωές, να εξαρθρώνουμε εγκληματικά δίκτυα, να προσφέρουμε στους ανθρώπους καλύτερες ευκαιρίες, να διαχειριζόμαστε μαζί τις μεταναστευτικές ροές, με τρόπο βιώσιμο και ανθρωπιστικό που δείχνει σεβασμό.»

 Επιτάχυνση της επιχειρησιακής εκτέλεσης του Πλαισίου Εταιρικής Σχέσης

Από την έναρξη της εφαρμογής του Πλαισίου Εταιρικής Σχέσης τον Ιούνιο του 2016, έχουν επιτευχθεί σημαντικά αποτελέσματα. Έχει αρχίσει να παίρνει μορφή η δράση για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης και της λαθρεμπορίας, καθώς και για την παροχή βοήθειας στους . Για παράδειγμα, στον Νίγηρα, ο αριθμός των μεταναστών που λαμβάνουν στήριξη σε κέντρα που διαχειρίζεται ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (IOM) διπλασιάστηκε το 2016, φθάνοντας τους 15.000 και πλέον. Σχεδόν 5.000 άνθρωποι έλαβαν βοήθεια για εθελούσια επιστροφή στις κοινότητες προέλευσής τους και εννέα σχέδια του Καταπιστευματικού Ταμείου της ΕΕ για την Αφρική στηρίζουν τη γενική ανάπτυξη του Νίγηρα. Οι διαπραγματεύσεις με τη Νιγηρία για μια συμφωνία επανεισδοχής συνεχίζονται, με στόχο τη σύναψη της συμφωνίας έως τον Ιούνιο του 2017. Πρόσθετα σχέδια εγκρίθηκαν για τη Σενεγάλη και το Μάλι με στόχο τη στήριξη της επανένταξης και τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης. Περαιτέρω προγράμματα για τη στήριξη των μεταναστών και των κοινοτήτων υποδοχής τους σχεδιάζονται για την Αιθιοπία και Ευρωπαίοι Αξιωματούχοι-Σύνδεσμοι Μετανάστευσης έχουν αποσταλεί και στις πέντε χώρες προτεραιότητας.

Συνολικά 42 νέα προγράμματα ύψους 587 εκατομμυρίων ευρώ συμφωνήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2016 στο πλαίσιο του Καταπιστευματικού Ταμείου της ΕΕ για την Αφρική. Εγκρίθηκαν 106 σχέδια, ύψους άνω του 1,5 δισ. ευρώ. Το Καταπιστευματικό ταμείο της ΕΕ λειτουργεί σε 26 χώρες, με συνολικά κονδύλια 2,5 δισ. ευρώ, περιλαμβανομένων των 152 εκατ. ευρώ για τα οποία έχουν δεσμευθεί μέχρι στιγμής τα κράτη μέλη της ΕΕ και άλλοι χορηγοί.

 Δράσεις κατά μήκος της Διαδρομής της Κεντρικής Μεσογείου

Οι δράσεις που αναλαμβάνονται όσον αφορά το Πλαίσιο Εταιρικής Σχέσης επικεντρώνονται όλο και περισσότερο στη Διαδρομή της Κεντρικής Μεσογείου. Οι προτεινόμενες δράσεις προωθούνται μέσω ενός Σχεδίου Εφαρμογής από τη μαλτέζικη Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σε στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ύπατη Εκπρόσωπο και τα κράτη μέλη.

Δίνεται προτεραιότητα στη διαχείριση των ροών μετανάστευσης κατά μήκος της Διαδρομής της Κεντρικής Μεσογείου, με τη διάθεση 200 εκατομμυρίων το 2017 για έργα που σχετίζονται με τη μετανάστευση, ιδίως στη Λιβύη. Στόχος είναι η μείωση του αριθμού των περασμάτων και η συνέχιση της διάσωσης ζωών στη θάλασσα, η εντατικοποίηση των προσπαθειών κατά των λαθρεμπόρων και των διακινητών, η προστασία των μεταναστών, η αύξηση των επανεγκαταστάσεων και η προώθηση των εθελούσιων επιστροφών, καθώς και η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών μέσω των νότιων συνόρων της Λιβύης. Εντάθηκε ο συντονισμός με διεθνείς εταίρους, όπως η UNHCR και ο IOM. Για παράδειγμα, στο πλαίσιο του καταπιστευματικού ταμείου της ΕΕ για την Αφρική ανατέθηκε στον IOM η υλοποίηση του επαναπατρισμού για ανθρωπιστικούς λόγους και της επανένταξης 5.000 μεταναστών, ως αρχικού στόχου, στη Λιβύη. Μέχρι στιγμής το 2017, παρασχέθηκε βοήθεια επιστροφής σε 560 αποκλεισμένους μετανάστες.

Η συνέχιση και η ενίσχυση της συνεργασίας με την Αίγυπτο, την Τυνησία και την Αλγερία, μεταξύ άλλων μέσω περιφερειακών πρωτοβουλιών όπως το δίκτυο «Seahorse Mediterranean», έχουν καθοριστική σημασία. Σημαντικές είναι επίσης οι και οι αποστολές στο πλαίσιο της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας, ιδιαίτερα η επιχείρηση Sophia της EUNAVFOR MED και η επιχείρηση EUBAM Libya. Η επιχείρηση Sophia ολοκλήρωσε έναν πρώτο κύκλο κατάρτισης για 93 μέλη της ακτοφυλακής και του πολεμικού ναυτικού της Λιβύης και έχει ξεκινήσει δεύτερο κύκλο. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμπληρώνει τις παραπάνω ενέργειες επεκτείνοντας τις ειδικευμένες δράσεις κατάρτισης για τα μέλη της ακτοφυλακής και του πολεμικού ναυτικού της Λιβύης μέσω της επιχείρησης Seahorse. Μέχρι τον Ιούλιο 2017 έχουν προγραμματιστεί 15 νέες επιμορφώσεις.

 Επόμενα βήματα

Η ΕΕ θα εξακολουθήσει να συνεργάζεται με τρίτες χώρες μέσω του Πλαισίου Εταιρικής Σχέσης, χρησιμοποιώντας όλες τις διαθέσιμες πολιτικές και εργαλεία, όπως η πολιτική επιστροφής, η νόμιμη μετανάστευση και επιχειρησιακά εργαλεία, που περιλαμβάνουν την αυξημένη χρήση των εκτελεστικών οργανισμών της ΕΕ, των Ευρωπαίων Αξιωματούχων-Συνδέσμων Μετανάστευσης και χρηματοδοτικά εργαλεία. Οι συνέργειες μεταξύ του Πλαισίου Εταιρικής Σχέσης και των νέων πρωτοβουλιών στο πλαίσιο της Δήλωσης της Μάλτας θα αναπτυχθούν περαιτέρω τους επόμενους μήνες, ιδίως στη ζώνη του Σαχέλ και το νότιο τμήμα των συνόρων της Λιβύης, καθώς και για τη διευκόλυνση της ταχείας Υποστηριζόμενης Οικειοθελούς Επιστροφής των μεταναστών που έχουν εγκλωβιστεί στη Λιβύη. Η σχετική πρόοδος θα εξεταστεί στην έκθεση του Ιουνίου για το Πλαίσιο Εταιρικής Σχέσης, έναν χρόνο μετά την εφαρμογή του.

Έκκληση της Επιτροπής για επιτάχυνση του ρυθμού ς

 

Ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της επόμενης εβδομάδας και με τη μορφή τριών εκθέσεων προόδου, η Επιτροπή απευθύνει σήμερα εκ νέου έκκληση στα κράτη μέλη να επιταχύνουν τον ρυθμό ς, ώστε να μετριαστεί η πίεση που δέχονται η Ιταλία και η Ελλάδα, δεδομένου ότι λίγα μόνο κράτη έχουν εκπληρώσει πλήρως τις δεσμεύσεις τους.

Η Επιτροπή καλεί επίσης τα κράτη μέλη να τηρήσουν την ισχυρή πολιτική δέσμευση που ανέλαβαν και να καλύψουν έως το τέλος Μαρτίου τις ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής. Ένα έτος μετά την υπογραφή της δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας, οι παράτυπες διελεύσεις εξακολουθούν να διατηρούνται υπό έλεγχο, αλλά οι αφίξεις συνεχίζουν να είναι περισσότερες από τις επιστροφές. Συνεπώς, η Επιτροπή καλεί την Ελλάδα και όλα τα κράτη μέλη να διατηρήσουν τον ρυθμό υλοποίησης του κοινού σχεδίου δράσης ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση στα νησιά.

Ο πρώτος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής   Φρανς Τίμερμανς δήλωσε σχετικά: «Για να βελτιώσουμε τη διαχείριση της μετανάστευσης, οφείλουμε να εξακολουθήσουμε να εφαρμόζουμε την ολοκληρωμένη προσέγγισή μας που περιλαμβάνει όχι μόνο τη μετεγκατάσταση και την επανεγκατάσταση, αλλά και τη θέση σε λειτουργία της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής και τη διαρκή συνεργασία με την Τουρκία. Στον πυρήνα όλων αυτών των μέτρων βρίσκεται η αρχή της αλληλεγγύης και της δίκαιης κατανομής της ευθύνης – μια αρχή που δεσμεύει κάθε κράτος μέλος. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δίνει την ευκαιρία να επανεξετάσουμε όσα έχουμε επιτύχει μέχρι σήμερα και να αποφασίσουμε πώς μπορούν να εκπληρωθούν οι κοινές αποφάσεις και οι δεσμεύσεις μας χωρίς καθυστέρηση.»

Ο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε: «Χωρίς αλληλεγγύη, η ευθύνη δεν μπορεί να επιμεριστεί με δίκαιο τρόπο. Όλα τα μέτρα μας είναι αλληλένδετα και τα κράτη μέλη δεν μπορούν να επιλέξουν ποια θα εφαρμόσουν. Αυτή τη στιγμή έχουν διαμορφωθεί όλες οι αναγκαίες επιχειρησιακές συνθήκες για την καλή λειτουργία της διαδικασίας μετεγκατάστασης τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιταλία. Εναπόκειται στα κράτη μέλη να αναλάβουν δράση και να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους ώστε όλα τα επιλέξιμα άτομα να μπορούν να μετεγκατασταθούν χωρίς καθυστέρηση. Συγχρόνως, τα κράτη μέλη οφείλουν να συνεχίσουν να ανταποκρίνονται στις δεσμεύσεις τους όσον αφορά τις επανεγκαταστάσεις από την Τουρκία, να παρέχουν την αναγκαία στήριξη για τη διεκπεραίωση των αιτήσεων ασύλου στην Ελλάδα και να διασφαλίσουν την πλήρη επιχειρησιακή ικανότητα της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής.»

Ανάγκη να δοθεί νέα ώθηση στη μετεγκατάσταση και την επενεγκατάσταση

Παρά το νέο μηνιαίο ρεκόρ των 1.940 περίπου μετεγκαταστάσεων που σημειώθηκε τον Φεβρουάριο, ο σημερινός ρυθμός μετεγκαταστάσεων υπολείπεται ακόμη κατά πολύ των προσδοκιών και είναι χαμηλότερος από τους στόχους που έθεσε, αφενός, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τουλάχιστον 3.000 μηνιαίες μετεγκαταστάσεις από την Ελλάδα και, αφετέρου, η Επιτροπή για τουλάχιστον 1.500 μηνιαίες μετεγκαταστάσεις από την Ιταλία. Συνολικά, έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα 13.546 μετεγκαταστάσεις, 3.936 από την Ιταλία και 9.610 από την Ελλάδα. Το σημαντικότερο είναι ότι, με τον σημερινό ρυθμό, δεν είναι δυνατή η μετεγκατάσταση, έως τον Σεπτέμβριο του 2017, όλων των επιλέξιμων αιτούντων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και την Ιταλία – παρά το γεγονός ότι αυτό είναι απολύτως εφικτό. Μέχρι σήμερα, μόνο τρία κράτη μέλη (Λουξεμβούργο, Μάλτα και Φινλανδία) βρίσκονται σε καλό δρόμο για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους όσον αφορά τόσο την Ιταλία όσο και την Ελλάδα, ενώ μερικά κράτη (Ουγγαρία, Αυστρία και Πολωνία) εξακολουθούν να αρνούνται οποιαδήποτε συμμετοχή στο πρόγραμμα και άλλα δέχονται να συμμετάσχουν, αλλά σε πολύ περιορισμένο βαθμό (Τσεχική Δημοκρατία, Βουλγαρία, Κροατία και Σλοβακία). Η Ιταλία, η Ελλάδα, οι οργανισμοί της ΕΕ και διεθνείς οργανισμοί έχουν αυξήσει τις ικανότητές τους και βρίσκονται σε ετοιμότητα να παρέμβουν για να συμβάλουν στην επίτευξη των μηνιαίων στόχων. Εναπόκειται τώρα και στα άλλα κράτη μέλη να εκπληρώσουν εξίσου τις υποχρεώσεις τους. Η Επιτροπή ζητεί επιτακτικά από τη μαλτέζικη Προεδρία και τα κράτη μέλη να ανταποκριθούν στη σύσταση που διατύπωσε στο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Μαρτίου. Εάν τα κράτη μέλη δεν αυξήσουν σύντομα τον αριθμό των μετεγκαταστάσεων, η Επιτροπή δεν θα διστάσει να κάνει χρήση των εξουσιών που της παρέχουν οι Συνθήκες έναντι των κρατών που δεν έχουν συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις αποφάσεις του Συμβουλίου, επισημαίνοντας ότι η νομική υποχρέωση για τη μετεγκατάσταση των επιλέξιμων ατόμων θα παύσει να ισχύει μετά τον Σεπτέμβριο.

Αντίθετα, τα αποτελέσματα όσον αφορά την επανεγκατάσταση εξακολουθούν να είναι ενθαρρυντικά. Μέχρι στιγμής, τα κράτη μέλη έχουν παράσχει ασφαλείς και νόμιμες διόδους σε 14.422 άτομα, δηλαδή πάνω από το ήμισυ των 22.504 ατόμων που έχει συμφωνηθεί να επανεγκατασταθούν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος επανεγκατάστασης. Στον αριθμό αυτό περιλαμβάνονται και οι 3.565 Σύριοι που επανεγκαταστάθηκαν στο πλαίσιο της δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας. Τα κράτη μέλη προχωρούν ικανοποιητικά στην προετοιμασία περαιτέρω επιχειρήσεων επανεγκατάστασης και έχουν δηλώσει ότι σχεδιάζουν να δεχθούν και άλλους 34.000 Σύριους από την Τουρκία, μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο του προγράμματος επανεγκατάστασης «ένας προς έναν» και άλλων εθνικών προγραμμάτων. Κατά συνέπεια, η Επιτροπή έχει αναθεωρήσει τα προγράμματα χρηματοδότησης για τα εν λόγω κράτη μέλη, προσθέτοντας 213 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδοτική στήριξη δράσεων επανεγκατάστασης. Επίσης, θα πρέπει να εκτιμηθεί κατά πόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις για την ενεργοποίηση του εθελοντικού ανθρωπιστικού προγράμματος εισδοχής Σύριων προσφύγων από την Τουρκία, κάτι που θα δώσει ώθηση στην επανεγκατάσταση.

Σταθερή πρόοδος στην εφαρμογή της δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας

Ένα έτος σχεδόν από την έναρξη εφαρμογής της, η δήλωση ΕΕ-Τουρκίας της 18ης Μαρτίου εξακολουθεί να αποφέρει απτά αποτελέσματα, παρά τις αντίξοες συνθήκες. Ο αριθμός των ημερήσιων διελεύσεων από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά έχει μειωθεί σε 43 άτομα ημερησίως από 10.000 άτομα σε μία μόνο ημέρα τον Οκτώβριο του 2015. Συνολικά, ο αριθμός των αφίξεων έχει μειωθεί κατά 98%. Ο αριθμός των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους στο Αιγαίο, αφότου τέθηκε σε εφαρμογή η δήλωση, σημείωσε επίσης σημαντική πτώση, από 1.100 (κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου 2015-2016) σε 70. Οι επιστροφής συνεχίζονται και, αφότου άρχισε να εφαρμόζεται η δήλωση, έχουν επιστρέψει συνολικά 1.487 άτομα. Ωστόσο, οι αφίξεις εξακολουθούν να υπερβαίνουν τις επιστροφές από την Ελλάδα στην Τουρκία, αυξάνοντας έτσι τις πιέσεις στα ελληνικά νησιά. Τα μέτρα που προβλέπονται στο κοινό σχέδιο δράσης που συμφωνήθηκε μεταξύ της Ελλάδας και του συντονιστή της δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας, όπως η θέσπιση ενός αποτελεσματικού συστήματος παρακολούθησης των υποθέσεων, η επιβολή γεωγραφικών περιορισμών και η δημιουργία επαρκούς ικανότητας υποδοχής, αναμένεται να συμβάλουν στην επιτάχυνση του ρυθμού των επιστροφών. Η Επιτροπή δημοσίευσε, για πρώτη φορά σήμερα, λεπτομερή έκθεση προόδου για κάθε μέτρο που προβλέπεται στο κοινό σχέδιο δράσης.

Η πρόοδος σε άλλους τομείς της δήλωσης συνεχίζεται και η Επιτροπή εξακολουθεί να επιταχύνει την εκταμίευση κονδυλίων στο πλαίσιο της Διευκόλυνσης για τους Πρόσφυγες στην Τουρκία, όπως δείχνει η ετήσια έκθεση για τη Διευκόλυνση που δημοσίευσε επίσης σήμερα η Επιτροπή. Από τα 2,2 δισ. ευρώ που διατέθηκαν για την περίοδο 2016-2017, έχουν ήδη υπογραφεί συμβάσεις για 1,5 δισ. ευρώ σε χρόνο ρεκόρ, δηλαδή το ήμισυ του συνολικού προϋπολογισμού ύψους 3 δισ. ευρώ για την περίοδο 2016-2017. Η Επιτροπή εξακολουθεί επίσης να συνεργάζεται με την Τουρκία για την επίσπευση της εκπλήρωσης των εκκρεμών κριτηρίων του χάρτη πορείας για την ελευθέρωση του καθεστώτος των θεωρήσεων. Το Συμβούλιο έχει αρχίσει να εξετάζει τη διαπραγματευτική οδηγία για την αναβάθμιση της Τελωνειακής Ένωσης.

 

Πρόοδος όσον αφορά την πλήρη λειτουργία της νέας Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής

Πέντε μήνες μετά τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, εξακολουθεί να απαιτείται η από κοινού ανάληψη επενδύσεων και δράσεων για να τεθεί πλήρως σε λειτουργία, το ταχύτερο δυνατόν, ως έμπρακτη απόδειξη της δέσμευσης των κρατών μελών να μοιράζονται την ευθύνη και να επιδεικνύουν αλληλεγγύη.

Επί του παρόντος, ο εν λόγω Οργανισμός στηρίζει τα κράτη μέλη με περίπου 1.350 συνοριοφύλακες σε διάφορα τμήματα των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, συμπληρώνοντας το υπάρχον εθνικό δυναμικό των κρατών μελών, το οποίο υπερβαίνει τους 100.000 συνοριοφύλακες. Ωστόσο, παρά τη σημαντική διάθεση προσωπικού και τις συνεισφορές των κρατών μελών, παρατηρούνται ακόμη ελλείψεις από πλευράς τόσο ανθρώπινων πόρων όσο και τεχνικού εξοπλισμού. Ειδικότερα, εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις όσον αφορά τις υλικές συνεισφορές στην εφεδρεία εξοπλισμού ταχείας αντίδρασης και τη διάθεση προσωπικού για τις εν εξελίξει κοινές επιχειρήσεις, καθώς και για τις τρεις νέες εφεδρείες παρατηρητών, συνοδών και ειδικών όσον αφορά τις επιστροφές. Οι ελλείψεις αυτές πρέπει να καλυφθούν από τα κράτη μέλη μέχρι τον Μάρτιο του 2017, ώστε να εξασφαλιστεί ότι ο εν λόγω Οργανισμός μπορεί να παρέχει την αναγκαία στήριξη στα κράτη μέλη που βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα. Είναι επίσης αναγκαίο να υλοποιηθεί η διαδικασία αξιολόγησης των αδυναμιών ώστε να καλυφθούν πιθανές ελλείψεις στα εξωτερικά σύνορα προτού εκδηλωθεί μια νέα κρίση, κυρίως μέσω της κατά προτεραιότητα αντιμετώπισης των πλέον επειγόντων τρωτών σημείων.

Συνεχίζεται η πρόοδος σε άλλους τομείς: η Πολωνία μονογράφησε σχέδιο συμφωνίας για την έδρα και συστάθηκε υπηρεσία τηλεκατευθυνόμενων αεροπορικών συστημάτων για τη θαλάσσια επιτήρηση, η οποία αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία έως τον Ιούνιο του 2017.

 

Νέα μέτρα για μια αποτελεσματική και αξιόπιστη πολιτική επιστροφής

 

Μετά τη σύνοδο κορυφής της Μάλτας στις 3 Φεβρουαρίου 2017, όπου υπογραμμίστηκε η ανάγκη επανεξέτασης της πολιτικής της ΕΕ για την επιστροφή, η Επιτροπή παρουσιάζει σήμερα ανανεωμένο σχέδιο δράσης της ΕΕ για την επιστροφή και σειρά συστάσεων προς τα κράτη μέλη για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα των διαδικασιών επιστροφής.

Τα μέτρα που προτείνει η Επιτροπή συνίστανται σε πρακτικά βήματα που μπορούν να έχουν άμεσο αντίκτυπο. Στόχος τους είναι η κάλυψη των κενών και η εφαρμογή των ισχυόντων κανόνων με την αυστηρότητα και τον ρεαλισμό που απαιτούνται ώστε να επιτυγχάνονται απτά αποτελέσματα, με σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Ο πρώτος αντιπρόεδρος   Φρανς Τίμερμανς δήλωσε: «Καταβάλλουμε σημαντικές προσπάθειες για τη δημιουργία εταιρικών σχέσεων με τις χώρες καταγωγής και διέλευσης. Για να επιτύχουν αυτές οι προσπάθειες, είναι πλέον καιρός να βελτιώσουμε τις εσωτερικές μας διαδικασίες και να διασφαλίσουμε την ταχεία και, με ανθρώπινες συνθήκες, επιστροφή των ατόμων που δεν χρήζουν διεθνούς προστασίας. Παράλληλα, επιθυμούμε να συνεχίσουμε να παρέχουμε βοήθεια στα άτομα που χρήζουν διεθνούς προστασίας. Είναι καθήκον μας να μπορούμε να πούμε καθαρά στους μετανάστες, στους εταίρους μας εκτός ΕΕ και στους πολίτες μας: όποιος χρειάζεται βοήθεια, θα την έχει, διαφορετικά, θα πρέπει να επιστρέψει.»

Ο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας  Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε: «Οφείλουμε να παρέχουμε προστασία σε όσους την έχουν ανάγκη, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να είμαστε σε θέση να προβαίνουμε στην επιστροφή εκείνων που δεν έχουν δικαίωμα παραμονής στην ΕΕ, με πλήρη σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων και της αρχής της μη επαναπροώθησης. Η ταχεία επιστροφή των παράτυπων μεταναστών όχι μόνο θα μειώσει την πίεση που ασκείται στα συστήματα ασύλου των κρατών μελών και θα εξασφαλίσει κατάλληλες συνθήκες προστασίας των ατόμων που έχουν πραγματική ανάγκη, αλλά θα αποτελέσει πρωτίστως ένα ισχυρό μήνυμα για την αποτροπή επικίνδυνων και παράτυπων ταξιδιών προς την ΕΕ. Με το σχέδιο δράσης και τις συστάσεις που παρουσιάζει σήμερα, η Επιτροπή στηρίζει τα κράτη μέλη στην προσπάθειά τους να εντείνουν τη διαδικασία επιστροφών, όπως ζήτησαν οι ηγέτες της ΕΕ στη σύνοδο κορυφής της Μάλτας.»

Παρόλο που σημειώθηκε πρόοδος όσον αφορά την υλοποίηση των μέτρων που προβλέπονται στο σχέδιο δράσης της ΕΕ για την επιστροφή, το οποίο εγκρίθηκε το 2015, απαιτείται αποφασιστικότερη δράση για την ουσιαστική βελτίωση των ποσοστών επιστροφής. Οι σημερινές μεταναστευτικές απαιτούν μια διεξοδική ανάλυση του τρόπου με τον οποίο τα κράτη μέλη μπορούν να χρησιμοποιήσουν καλύτερα τα νομικά, επιχειρησιακά και χρηματοδοτικά μέσα όσον αφορά την επιστροφή. Ταχύτερες διαδικασίες, αυστηρότερα μέτρα κατά του κινδύνου διαφυγής, πολυτομεακή προσέγγιση από τις εθνικές αρχές και καλύτερη συνεργασία και συντονισμός μεταξύ των κρατών μελών μπορούν όλα να συμβάλουν σε μια αποτελεσματικότερη πολιτική για την επιστροφή, χωρίς να θίγονται τα θεμελιώδη δικαιώματα.

Συγκεκριμένες συστάσεις προς τα κράτη μέλη

Η Επιτροπή παρέχει σήμερα σαφείς οδηγίες όσον αφορά τα συγκεκριμένα και άμεσα μέτρα που μπορούν να λάβουν τα κράτη μέλη για τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα των διαδικασιών επιστροφής στο πλαίσιο της εφαρμογής της σχετικής νομοθεσίας της ΕΕ. Οι συστάσεις της Επιτροπής είναι απολύτως σύμφωνες με τα διεθνή και ανθρώπινα δικαιώματα και με την αρχή της μη επαναπροώθησης.

Ειδικότερα, η Επιτροπή συστήνει στα κράτη μέλη τα εξής:

  • βελτίωση του συντονισμού μεταξύ όλων των υπηρεσιών και αρχών που συμμετέχουν στη διαδικασία επιστροφής σε κάθε κράτος μέλος έως τον Ιούνιο του 2017, ώστε να εξασφαλιστούν όλες οι δεξιότητες και η εμπειρογνωσία που απαιτούνται για την αποτελεσματικότητα αυτής της διαδικασίας, καθώς και ο σεβασμός των δικαιωμάτων των επιστρεφόντων·
  • εξάλειψη των ανεπαρκειών μέσω της συντόμευσης των προθεσμιών για την άσκηση ένδικων μέσων, της συστηματικής έκδοσης αποφάσεων επιστροφής χωρίς ημερομηνία λήξης και της σύνδεσης των αποφάσεων για τη λήξη της νόμιμης παραμονής με την έκδοση απόφασης επιστροφής, έτσι ώστε να αποφεύγεται η αλληλοεπικάλυψη εργασιών·
  • καταπολέμηση των καταχρήσεων του συστήματος μέσω της εξέτασης των αιτήσεων ασύλου στο πλαίσιο της ταχείας ή, εφόσον κρίνεται σκόπιμο, της συνοριακής διαδικασίας, όταν υπάρχει υπόνοια ότι οι αιτήσεις ασύλου έχουν ως μοναδικό στόχο να καθυστερήσουν την εκτέλεση μιας απόφασης επιστροφής·
  • πρόληψη του κινδύνου διαφυγής μέσω της κράτησης ατόμων που έχουν λάβει απόφαση επιστροφής και τα οποία αφήνουν να διαφανεί ότι δεν θα συμμορφωθούν, π.χ. αρνούμενα να συνεργαστούν στη διαδικασία ταυτοποίησης ή αντιδρώντας με βίαιο ή δόλιο τρόπο σε μια επιχείρηση επιστροφής·
  • ενίσχυση της αξιοπιστίας των διαδικασιών και των αποφάσεων επιστροφής, αφενός, με τη χορήγηση άδειας οικειοθελούς αναχώρησης μόνον σε περίπτωση που έχει υποβληθεί σχετική αίτηση και, αφετέρου, με τη μεγαλύτερη δυνατή συντόμευση του χρονικού διαστήματος οικειοθελούς αναχώρησης, λαμβανομένων υπόψη των ιδιαίτερων συνθηκών κάθε περίπτωσης·
  • θέσπιση, έως την 1η Ιουνίου 2017, επιχειρησιακών προγραμμάτων υποστηριζόμενης οικειοθελούς επιστροφής και διασφάλιση της διάδοσης πληροφοριών για τα προγράμματα οικειοθελούς επιστροφής, υποστηριζόμενης οικειοθελούς επιστροφής και επανένταξης.

Ανανεωμένο σχέδιο δράσης της ΕΕ για την επιστροφή

Το ανανεωμένο σχέδιο δράσης για την επιστροφή προβλέπει μέτρα που πρέπει να ληφθούν σε κάθε στάδιο της διαδικασίας επιστροφής για την αντιμετώπιση βασικών προκλήσεων σε επίπεδο ΕΕ, αλλά και σε συνεργασία με τις χώρες καταγωγής και διέλευσης.

Τα μέτρα που προτείνονται σε επίπεδο ΕΕ περιλαμβάνουν:

  • αύξηση της χρηματοδοτικής στήριξης στα κράτη μέλη με τη διάθεση 200 εκατ. ευρώ το 2017 για εθνικά μέτρα σχετικά με την επιστροφή, καθώς και για συγκεκριμένες κοινές ευρωπαϊκές δράσεις επιστροφής και επανένταξης·
  • βελτίωση της ανταλλαγής πληροφοριών σχετικά με την επιβολή αποφάσεων επιστροφής με τη συγκέντρωση πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο σε εθνικό επίπεδο και την ανταλλαγή τους μέσω της εφαρμογής ολοκληρωμένης διαχείρισης των επιστροφών, καθώς και μέσω της επίσπευσης της έγκρισης των προτάσεων για τη μεταρ του συστήματος πληροφοριών Σένγκεν και του Eurodac και της δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού συστήματος εισόδου-εξόδου (ΣΕΕ) και ενός ευρωπαϊκού συστήματος ταξιδιωτικών πληροφοριών (ETIAS)·
  • ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών για τη διασφάλιση της συνοχής των ενισχύσεων επανένταξης μεταξύ των κρατών μελών, έτσι ώστε να αποτρέπονται, αφενός, οι χώρες καταγωγής από το να αντιμετωπίζουν ευνοϊκότερα τις επιστροφές από χώρες που προσφέρουν υψηλότερες ενισχύσεις επανένταξης και, αφετέρου, οι παράτυποι μετανάστες από το να επιλέγουν τις ευνοϊκότερες ρυθμίσεις υποστηριζόμενης οικειοθελούς επιστροφής·
  • παροχή πλήρους στήριξης στα κράτη μέλη από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Συνοριαφυλακής και Ακτοφυλακής, ο οποίος θα πρέπει να αυξήσει τη βοήθεια που παρέχει πριν από την επιστροφή, να ενισχύσει το προσωπικό της μονάδας για τη στήριξη των επιστροφών, να θεσπίσει μέχρι τον Ιούνιο μηχανισμό εμπορικών πτήσεων για τη χρηματοδότηση των επιστροφών και να εντείνει, μέχρι τον Οκτώβριο, την κατάρτιση των αρχών τρίτων χωρών σε θέματα επιστροφής·
  • αντιμετώπιση των δυσκολιών όσον αφορά την επανεισδοχή με την ταχεία ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων συμφωνιών επανεισδοχής με τη Νιγηρία, την Τυνησία και την Ιορδανία και την επιδίωξη διαλόγου με το Μαρόκο και την Αλγερία·
  • εντός του πλαισίου εταιρικής σχέσης, συντονισμένη και αποτελεσματική αξιοποίηση της συλλογικής επιρροής μέσω ειδικά προσαρμοσμένων προσεγγίσεων με τρίτες χώρες με σκοπό την από κοινού διαχείριση της μετανάστευσης και την περαιτέρω βελτίωση της συνεργασίας σε θέματα επιστροφής και επανένταξης. (βλέπε επίσης τη σημερινή έκθεση για την εφαρμογή του πλαισίου εταιρικής σχέσης: IP/17/402).

Η Επιτροπή θα υποβάλει έκθεση για την πρόοδο εφαρμογής του ανανεωμένου σχεδίου δράσης για την επιστροφή, το αργότερο έως τον Δεκέμβριο του 2017.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση