Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Εκκενώθηκε πόλη του Καναδά λόγω πυρκαγιάς
Εκκενώθηκε πόλη του Καναδά λόγω πυρκαγιάς

Εκκενώθηκε πόλη του Καναδά λόγω πυρκαγιάς

Ανεξέλεγκτη μαινόταν μέχρι χθες το βράδυ δασική στην πόλη Φορτ Μακ Μάρεϊ του Καναδά, με αποτέλεσμα χιλιάδες κάτοικοι να την αφήσουν αναζητώντας ασφαλές κατάλυμα. Περίπου 44 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα τους προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση. Μπροστά στην επικίνδυνη κατάσταση, οι Αρχές της Αλμπέρτα αιτήθηκαν την αρωγή των ενόπλων δυνάμεων προκειμένου να τεθούν υπό έλεγχο οι φλόγες, αλλά και να γίνει αερομεταφορά κάποιων κατοίκων.

Η , η οποία πλήττει την πετρελαιοπαραγωγό περιοχή του Καναδά, ξεκίνησε αρχικώς νοτιοδυτικά της πόλης το βράδυ της ς και γρήγορα ενισχύθηκε λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Μέχρι στιγμής, οι φλόγες έχουν καταστρέψει ολοσχερώς μια συνοικία στα νοτιοδυτικά της πόλης. Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο αρχηγός της πυροσβεστικής υπηρεσίας της πόλης, Ντάρμπι Αλεν, κινδυνεύουν και πολλές άλλες. Ταυτόχρονα έχει τεθεί εκτός κυκλοφορίας και η βασική νότια έξοδος της πόλης, με αποτέλεσμα πολλοί από τους κατοίκους να αναγκαστούν να κινηθούν προς Βορρά. Η της Αλμπέρτα, Ρέιτσελ Νότλεϊ, χαρακτήρισε την επιχείρηση ς της πόλης ως τη μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ.

Επίσης, δημοτικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η από τον στρατό και την αεροπορία θα καθυστερήσει επί τουλάχιστον δύο ημέρες, ενώ η προσπάθεια πυρόσβεσης αναμενόταν να συνεχιστεί και χθες καθώς η σχετικά χαμηλή υγρασία, οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και οι δυνατοί άνεμοι δεν βοηθούν την κατάσταση. Μέχρι στιγμής στην προσπάθεια πυρόσβεσης συμμετέχουν περισσότερα από 12 ελικόπτερα και περίπου 150 πυροσβέστες. Πάντως, όπως έγινε γνωστό, οι επιχειρήσεις εξόρυξης πετρελαίου παραμένουν ασφαλείς.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες για , ενώ η δήμαρχος της πόλης του Γουντ Μπούφαλο δήλωσε ότι ένα μωρό γεννήθηκε σε κέντρο για τους ερ που χρησιμοποιείτο ως κέντρο διαμονής των πυρόπληκτων. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη πυρκαγιά στην ίδια περιοχή μέσα σε ένα χρόνο. Τον περασμένο Μάιο, δασικές πυρκαγιές προκάλεσαν την εκατοντάδων εργατών από τις πετρελαϊκές εταιρείες στην περιοχή.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση