Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Εκδίωξη μεταναστών από τα σύνορα της Ιταλίας
Εκδίωξη μεταναστών από τα σύνορα της Ιταλίας

Εκδίωξη μεταναστών από τα σύνορα της Ιταλίας

Η αστυνομία στην άρχισε να απομακρύνει Αφρικανούς μετανάστες από ένα αυτοσχέδιο στρατόπεδο στα ιταλογαλλικά σύνορα, τη στιγμή που από το Λουξεμβούργο οι αρμόδιοι υπουργοί της Ε.Ε. εκπονούσαν αμφιλεγόμενα σχέδια για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος. Κρατώντας εξοπλισμό για τη διάλυση διαδηλώσεων, Ιταλοί απώθησαν τους μετανάστες από τη βραχώδη, παραθαλάσσια περιοχή, συμπεριλαμομένων γυναικών που έκλαιγαν. Περίπου 300 πρόσφυγες είχαν συγκεντρωθεί κοντά στη Βεντιμίλια τις τελευταίες πέντε μέρες.

Κάποιοι από τους Σουδανούς και Σομαλούς επιχείρησαν να αντισταθούν στην επιχείρηση, έπλεξαν τα χέρια τους και ξάπλωσαν στο έδαφος. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, οι μετανάστες επρόκειτο να οδηγηθούν σε σταθμό τρένου και να προμηθευτούν και . Οι περισσότεροι έχουν απωθηθεί από τις γαλλικές αρχές, οι οποίες διατείνονται ότι εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της ς. Η Ιταλία με τη σειρά της προσπαθεί να εξασφαλίσει τη βοήθεια της Ε.Ε. για να αναχαιτίσει τα κύματα μεταναστών που καταφτάνουν μέσα σε φορτωμένες βάρκες από τη Βόρεια Αφρική και έχουν ξεπεράσει φέτος τις 57.000. Χιλιάδες κατευθύνονται επίσης σε άλλες χώρες, κυρίως στην και, δευτερευόντως, στη Βουλγαρία.

«Είμαστε αβοήθητοι και απελπισμένοι, στο έλεος της αστυνομίας», είπε ένας πρόσφυγας από το ταρφούρ του Σουδάν, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, , ανέφερε ότι η αυτοσχέδια κατασκήνωση των μεταναστών είναι μία γροθιά στο πρόσωπο της Ε.Ε. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε το 2015 να τριπλασιάσει τα κονδύλια για τις επιχειρήσεις διάσωσης ανοιχτά της Ιταλίας και της ς, αλλά οι «28» είναι βαθιά διχασμένοι για τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση