Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Εκδίωξη μεταναστών από τα σύνορα της Ιταλίας
Εκδίωξη μεταναστών από τα σύνορα της Ιταλίας

Εκδίωξη μεταναστών από τα σύνορα της Ιταλίας

Η αστυνομία στην Ιταλία άρχισε να απομακρύνει Αφρικανούς μετανάστες από ένα αυτοσχέδιο στρατόπεδο στα ιταλογαλλικά σύνορα, τη στιγμή που από το Λουξεμβούργο οι αρμόδιοι υπουργοί της Ε.Ε. εκπονούσαν αμφιλεγόμενα σχέδια για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος. Κρατώντας εξοπλισμό για τη διάλυση διαδηλώσεων, Ιταλοί αστυνομικοί απώθησαν τους μετανάστες από τη βραχώδη, παραθαλάσσια περιοχή, συμπεριλαμβανομένων γυναικών που έκλαιγαν. Περίπου 300 είχαν συγκεντρωθεί κοντά στη Βεντιμίλια τις τελευταίες πέντε μέρες.

Κάποιοι από τους Σουδανούς και Σομαλούς επιχείρησαν να αντισταθούν στην επιχείρηση, έπλεξαν τα χέρια τους και ξάπλωσαν στο έδαφος. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, οι μετανάστες επρόκειτο να οδηγηθούν σε σταθμό τρένου και να προμηθευτούν φαγητό και φάρμακα. Οι περισσότεροι έχουν απωθηθεί από τις γαλλικές αρχές, οι οποίες διατείνονται ότι εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Ιταλίας. Η Ιταλία με τη σειρά της προσπαθεί να εξασφαλίσει τη βοήθεια της Ε.Ε. για να αναχαιτίσει τα κύματα μεταναστών που καταφτάνουν μέσα σε φορτωμένες βάρκες από τη Βόρεια Αφρική και έχουν ξεπεράσει φέτος τις 57.000. Χιλιάδες κατευθύνονται επίσης σε άλλες χώρες, κυρίως στην και, δευτερευόντως, στη Βουλγαρία.

«Είμαστε αβοήθητοι και απελπισμένοι, στο έλεος της αστυνομίας», είπε ένας πρόσφυγας από το Νταρφούρ του Σουδάν, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Αντζελίνο Αλφάνο, ανέφερε ότι η αυτοσχέδια κατασκήνωση των μεταναστών είναι μία γροθιά στο πρόσωπο της Ε.Ε. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε το 2015 να τριπλασιάσει τα κονδύλια για τις επιχειρήσεις διάσωσης ανοιχτά της Ιταλίας και της Ελλάδας, αλλά οι «28» είναι βαθιά διχασμένοι για τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης.

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Προς ολοκλήρωση ασφαλτοστρώσεις στην Κορώπη (Μπούφα) #ΚορώπηΜπούφα - https://t.co/dplX1LHPnR -

  • Δήμος Νοτίου Πηλίου: Εγκατάσταση ναυαγοσωστών στις παραλίες #ναυαγοσώστες… - https://t.co/rKvh8Cvpp2 -

  • Ανεβασμένο και χαμηλό ουρικό οξύ: Τι πρέπει να ξέρετε #ουρικόοξύ - https://t.co/itLvcPDoUZ -

"Αλιεύοντας" την είδηση