Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Εκδίωξη μεταναστών από τα σύνορα της Ιταλίας
Εκδίωξη μεταναστών από τα σύνορα της Ιταλίας

Εκδίωξη μεταναστών από τα σύνορα της Ιταλίας

Η αστυνομία στην Ιταλία άρχισε να απομακρύνει Αφρικανούς από ένα αυτοσχέδιο στρατόπεδο στα ιταλογαλλικά , τη στιγμή που από το Λουξεμβούργο οι αρμόδιοι υπουργοί της εκπονούσαν αμφιλεγόμενα σχέδια για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος. Κρατώντας εξοπλισμό για τη διάλυση διαδηλώσεων, Ιταλοί αστυνομικοί απώθησαν τους από τη βραχώδη, παραθαλάσσια περιοχή, συμπεριλαμβανομένων γυναικών που έκλαιγαν. Περίπου 300 πρόσφυγες είχαν συγκεντρωθεί κοντά στη Βεντιμίλια τις τελευταίες πέντε μέρες.

Κάποιοι από τους Σουδανούς και Σομαλούς επιχείρησαν να αντισταθούν στην επιχείρηση, έπλεξαν τα χέρια τους και ξάπλωσαν στο έδαφος. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, οι μετανάστες επρόκειτο να οδηγηθούν σε σταθμό τρένου και να προμηθευτούν φαγητό και . Οι περισσότεροι έχουν απωθηθεί από τις γαλλικές αρχές, οι οποίες διατείνονται ότι εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Ιταλίας. Η Ιταλία με τη σειρά της προσπαθεί να εξασφαλίσει τη βοήθεια της για να αναχαιτίσει τα κύματα μεταναστών που καταφτάνουν μέσα σε φορτωμένες βάρκες από τη Βόρεια Αφρική και έχουν ξεπεράσει φέτος τις 57.000. Χιλιάδες κατευθύνονται επίσης σε άλλες χώρες, κυρίως στην και, δευτερευόντως, στη Βουλγαρία.

«Είμαστε αβοήθητοι και απελπισμένοι, στο έλεος της αστυνομίας», είπε ένας πρόσφυγας από το Νταρφούρ του Σουδάν, ενώ ο της Ιταλίας, Αντζελίνο Αλφάνο, ανέφερε ότι η αυτοσχέδια κατασκήνωση των μεταναστών είναι μία γροθιά στο πρόσωπο της Ε.Ε. Η αποφάσισε το 2015 να τριπλασιάσει τα κονδύλια για τις επιχειρήσεις διάσωσης ανοιχτά της Ιταλίας και της Ελλάδας, αλλά οι «28» είναι βαθιά διχασμένοι για τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • «Παγώνουν» τα μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία #ΒόρειαΜακεδονία - https://t.co/7jiJzsb68O -

  • Δωροθέα Κολυνδρίνη: Επαναλειτουργία του ιστορικού «Μουτζούρη» στο Πήλιο #Μουτζούρης - https://t.co/1QFXrufECg -

  • Προς ολοκλήρωση οι Πανελλαδικές #εξετάσεις στα ΕΠΑΛ #εξετάσεις - https://t.co/mHPXWdJIXp -

"Αλιεύοντας" την είδηση