Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Εκατόμβη νεκρών από τις χιονοστιβάδες και τις κατολισθήσεις στο Πακιστάν
Εκατόμβη νεκρών από τις χιονοστιβάδες και τις κατολισθήσεις στο Πακιστάν

Εκατόμβη νεκρών από τις χιονοστιβάδες και τις κατολισθήσεις στο Πακιστάν

Ο πολογισμός των νεκρών εξιτίας των κατολισθήσεων και των χιονοστιβάδων που έχουν πλήξει το Πακιστάν τις τελευταίες 5 ημέρες λόγω του κύματος ς έχει φθάσει τους 109.

Οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ότι ο απολογισμός μπορεί να γίνει ακόμα βαρύτερος, καθώς δεν είναι η δυνατή η πρόσβαση σε αρκετές περιοχές στη βόρεια περιοχή Κοιλάδα Νίλαμ της επαρχίας Αζάντ Κασμίρ,  καθώς δρόμοι είναι αδιάβατοι εξαιτίας των χιονοπτώσεων.

Ελικόπτερα του στρατού πραγματοποιούν αποστολές διάσωσης για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στην περιοχή του πακιστανικού Κασμίρ που επλήγη από κατολισθήσεις, την που ο απολογισμός της καταστροφής στην περιχοή ανήλθε σήμερα στους 77 νεκρούς.

Το τελευταίο των κατολισθήσεων στο Νέελουμ Βάλεϊ, στην περιοχή των Ιμαλαΐων, ήταν η 6χρονη Σάφια που άφησε σήμερα την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο. Το κοριτσάκι ήταν το 19ο μέλος της ς που χάθηκε στις κατολισθήσεις στο Νέελουμ Βάλεϊ.

Η Σάφια ανασύρθηκε ζωντανή την Τρίτη αφού είχε παραμείνει θαμμένη κάτω από όγκους χιονιού για τουλάχιστον 20 ώρες και τελικά υπέκυψε στα τραύματά της – είχε υποστεί κατάγματα στο κρανίο της και  πέθανε από εγκεφαλικές κακώσεις.

«Τα ακραία καιρικά φαινόμενα έφεραν το χάος στη των ανθρώπων που ζούσαν ψηλά στα βουνά», εξήγησε ο αξιωματούχος της διοίκησης του Κασμίρ Μάτα Νιάζ Ράνα.

«Κάνουμε ό,τι καλύτερο για να ανακουφίσουμε τον πόνο τους», είπε στο Reuters, την που δύο μετέφεραν και φάρμακα στο Μουζαφραραμπάντ, την πρωτεύουσα του πακιστανικού Κασμίρ.

Πηγή: kathimerini.gr
"Αλιεύοντας" την είδηση