Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Εκατόμβη νεκρών από την κατάρρευση γερανού στη Μέκκα
Εκατόμβη νεκρών από την κατάρρευση γερανού στη Μέκκα

Εκατόμβη νεκρών από την κατάρρευση γερανού στη Μέκκα

Στους 107 νήλθε ο ριθμός των νεκρών όταν ένας κατέρρευσε χθες στο Μεγάλο της Μέκκας, λίγες εβδομάδες πριν από το ετήσιο ισλαμικό προσκύνημα, ανέφερε η αρχή πολιτικής προστασίας της Σαουδικής Αραβίας, ενώ τουλάχιστον 238 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

“Όι τραυματίες αλλά και τα τα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Δεν υπάρχουν τα στην τοποθεσία”, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Ικχίγια ο στρατηγός Σουλεϊμάν αλ Αμρ, επικεφαλής της αρχής πολιτικής προστασίας. Ο δυνατός άνεμος και η βροχή ξερίζωσαν δέντρα και ταρακούνησαν γερανούς στην περιοχή, πρόσθεσε.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya είχε μεταδώσει νωρίτερα ότι ο γερανός κατέρρευσε λόγω των ισχυρών καταιγίδων που πλήττουν την περιοχή.

Το Μεγάλο ήταν κατάμεστο από κόσμο σήμερα, ανήμερα της εβδομαδιαίας προσευχής των μουσουλμάνων.

Ελάχιστες πληροφορίες μεταδίδονται σχετικά με τις συνθήκες του δυστυχήματος, ωστόσο στις φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης διακρίνονται σοροί να κείτονται σε λίμνες αίματος σε ένα χώρο του τεμένους όπου φαίνεται πως κατέπεσε ένα τμήμα του γερανού.

Mία ώρα νωρίτερα, η αρχή πολιτικής προστασίας έκανε λόγο για «μέτριας έντασης έως ισχυρές βροχοπτώσεις» και φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν έναν κεραυνό που ενδεχομένως να έπληξε το γερανό, με να καταρρεύσει.

Οι αρχές ωστόσο δεν έχουν εκδώσει καμία επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τα αίτια της ς, ενώ ο κυβερνήτης της περιοχής της Μέκκας, πρίγκιπας Χάλεντ αλ Φαϊσάλ, διέταξε την έναρξη μιας έρευνας.

Σε άλλες φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης απεικονίζονται σοροί να κείτονται σε λίμνες αίματος σε ένα χώρο του τεμένους όπου φαίνεται πως κατέπεσε ένα τμήμα του γερανού.

Σε ένα βίντεο που μεταφορτώθηκε στον ιστότοπο YouTube διακρίνονται άνθρωποι να ουρλιάζουν και τρέχουν πανικόβλητοι λίγο αφότου ακούστηκε ένας τεράστιος κρότος. Ένα σύννεφο σκόνης έχει καλύψει τα πάντα.

Πηγή: kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση