Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Εγκλημα φυλετικού μίσους σε ναό
Εγκλημα φυλετικού μίσους σε ναό

Εγκλημα φυλετικού μίσους σε ναό

Συγκλονίστηκε η ύστερ πό το νέο φυλετικό εναντίον μαύρων, το οποίο διαπράχθηκε, αυτήν τη φορά, σε χώρο θρησκευτικής λατρείας, στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας. Εννέα άνθρωποι –έξι γυναίκες και τρεις άνδρες– έχασαν τη ζωή τους την της προσευχής, από τις σφαίρες λευκού νεαρού ενόπλου που είχε διεισδύσει μεταξύ των πιστών.

Υστερα από ανθρωποκυνηγητό αρκετών ωρών, στο οποίο συμμετείχε το FBI, οι διωκτικές αρχές συνέλαβαν τον ηλικίας 21 ετών Ντίλαν Ρουφ στο Σέλμπι της Βόρειας Καρολίνας, ο οποίος φέρεται ως δράστης του απεχθούς εγκλήματος.

Προηγουμένως, το FBI είχε δώσει στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του υπόπτου – ενός νεαρού με ξανθιά μαλλιά και ξυρισμένο πρόσωπο που φορούσε γκρι φούτερ, τζιν παντελόνι και μποτάκια Timberland. Λίγο αργότερα, ο Ρουφ αναγνωρίστηκε από 56χρονο θείο του. Στον προσωπικό του λογαριασμό, στο Facebook, είχε αναρτήσει φωτογραφία όπου εικονιζόταν να φοράει τζάκετ, πάνω στο οποίο ήταν ραμμένες οι σημαίες της Νότιας ς και της Ροδεσίας (σήμερα Ζιμπάμπουε) επί εποχής απαρτχάιντ.

Οπως δήλωσε ο διευθυντής Τσάρλεστον, Γκρέγκορι Μάλεν, ο δράστης επισκέφθηκε, γύρω στις 9 το βράδυ, την αφρικανική επισκοπική εκκλησία Εμμανουήλ των μεθοδιστών, έναν ιστορικό ναό της μαύρης κοινότητας της πόλης, που αροσωπεύει το 25% του συνολικού πληθυσμού. Στη συνέχεια, αναμείχθηκε με το συγκεντρωμένο πλήθος, την της προσευχής, επί περίπου μία ώρα, προτού ανοίξει πυρ. Μετά την επίθεση, διέφυγε με μαύρο .

Μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνεται ο αιδεσιμότατος Κλίμεντα Πίκνεϊ, ακτιβιστής για τα δικαιώματα των μαύρων και γερουσιαστής της πολιτείας της Νότιας Καρολίνας. Η Σίλβια Πίκνεϊ, εξαδέλφη του δολοφονηθέντος, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC, επικαλούμενη έναν εκ των διασωθέντων, ότι ο αιδεσιμότατος προσπάθησε να αποτρέψει τον δράστη, ο οποίος του απάντησε: «Οχι, πρέπει να το κάνω. Εσείς βιάζετε τις γυναίκες μας και μας παίρνετε τη χώρα μας».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση