Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Εφαρμογή της “Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης” για τους πρόσφυγες στην Τουρκία
Εφαρμογή της “Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης” για τους πρόσφυγες στην Τουρκία

Εφαρμογή της “Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης” για τους πρόσφυγες στην Τουρκία

Πριν από τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 20/21 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος Γιούνκερ ενημέρωσε τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ ότι έξι μήνες μετά την έναρξη εφαρμογής της, η “Χρηματοδοτική Διευκόλυνση” για τους πρόσφυγες στην αποδίδει πλήρως και συμβάλλει στη διασφάλιση των βιοτικών πόρων και στη δημιουργία ευκαιριών για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται από τη χώρα.

 

Σε επιστολή που έστειλε στους ηγέτες, ο πρόεδρος Γιούνκερ τόνισε: «Οι εργασίες στο πλαίσιο της Διευκόλυνσης βρήκαν γρήγορα τον ρυθμό τους και κατά τις τελευταίες εβδομάδες σημειώθηκε σειρά σημαντικών επιτευγμάτων όσον αφορά την εφαρμογή της. Το συνολικό ποσό της χρηματοδότησης που έχει διατεθεί στο πλαίσιο αυτό ξεπερνά σήμερα τα 2,2 δισ. ευρώ, με περισσότερα από 1,2 δισ. να έχουν ήδη διατεθεί στο πλαίσιο συγκεκριμένων συμβάσεων.

Από το ποσό αυτό, 467 εκατ. ευρώ έχουν εκταμιευθεί από τους εταίρους υλοποίησης. Το υπόλοιπο θα καταβληθεί σταδιακά ανάλογα με την πρόοδο υλοποίησης των έργων. Το σημαντικό είναι ότι οι πόροι της Διευκόλυνσης επιφέρουν πραγματικές, απτές αλλαγές στη των προσφύγων που φιλοξενεί η και οι οποίοι ξεπερνούν τα τρία εκατομμύρια».

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση