Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ε.Ε.: Τριπλασιασμός χρηματοδότησης για τη διάσωση μεταναστών στη Μεσόγειο
Ε.Ε.: Τριπλασιασμός χρηματοδότησης για τη διάσωση μεταναστών στη Μεσόγειο

Ε.Ε.: Τριπλασιασμός χρηματοδότησης για τη διάσωση μεταναστών στη Μεσόγειο

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν να τριπλασιάσουν τη χρηματοδότηση για την και τη διάσωση των μεταναστών στη Μεσόγειο, δήλωσε απόψε από τις Βρυξέλλες μετά την ολο της Συνόδου Κορυφής, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ. Εξάλλου, οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατέληξαν στην να διαθέσουν περισσότερα για την αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού στη Μεσόγειο.

«Επιθυμία μας είναι να δράσουμε γρήγορα και για αυτό τριπλασιάζουμε την χρηματοδότηση για την επιχείρηση “Τρίτων”», είπε χαρακτηριστικά η Μέρκελ. Πρόσθεσε μάλιστα πως σε ό,τι αφορά τη Γερμανία, αν αποδειχτεί ότι η χρηματοδότηση δεν επαρκεί, θα ξανασυζητηθεί το θέμα».

«Προτεραιότητά μας είναι να σώσουμε ανθρώπινες ζωές και να σταματήσουμε τους δουλεμπόρους», δήλωσε ο πρόεδρος της , Ντόναλντ Τουσκ, σε Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Ζαν Κλοντ – Γιουνκέρ, επισημαίνοντας ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να μείνει αδιάφορη απέναντι στην τραγωδία που εκτυλίσσεται στη Μεσόγειο και για το λόγο αυτό η πρέπει να λάβει άμεση δράση».

Ο πρόεδρος της ΕΕ ανέφερε επίσης ότι το δράσης της ΕΕ προβλέπει, μεταξύ άλλων, την κατάληψη και καταστροφή των σκαφών που χρησιμοποιούν οι δουλέμποροι, την ενίσχυση της ς κατά των διακινητών, μέσω της Europol, καθώς και την ενίσχυση της επιχείρησης “Τρίτων”. O Ντ. Τουσκ ανέφερε επίσης ότι θα ενισχυθεί η με τις χώρες προέλευσης και μετάβασης, κυρίως με τις χώρες γύρω από τη Λιβύη.

πηγή:kathimerini.gr
 
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση