Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ε.Ε.: Τριπλασιασμός χρηματοδότησης για τη διάσωση μεταναστών στη Μεσόγειο
Ε.Ε.: Τριπλασιασμός χρηματοδότησης για τη διάσωση μεταναστών στη Μεσόγειο

Ε.Ε.: Τριπλασιασμός χρηματοδότησης για τη διάσωση μεταναστών στη Μεσόγειο

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν να τριπλασιάσουν τη για την και τη διάσωση των μεταναστών στη Μεσόγειο, δήλωσε απόψε από τις μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα . Εξάλλου, οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατέληξαν στην απόφαση να διαθέσουν περισσότερα πλοία για την αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού στη Μεσόγειο.

«Επιθυμία μας είναι να δράσουμε γρήγορα και για αυτό τριπλασιάζουμε την για την επιχείρηση “Τρίτων”», είπε χαρακτηριστικά η . Πρόσθεσε μάλιστα πως σε ό,τι αφορά τη Γερμανία, αν αποδειχτεί ότι η χρηματοδότηση δεν επαρκεί, θα ξανασυζητηθεί το θέμα».

«Προτεραιότητά μας είναι να σώσουμε ανθρώπινες ζωές και να σταματήσουμε τους δουλεμπόρους», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ, σε Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Ζαν Κλοντ – Γιουνκέρ, επισημαίνοντας ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να μείνει αδιάφορη απέναντι στην τραγωδία που εκτυλίσσεται στη Μεσόγειο και για το λόγο αυτό η ΕΕ πρέπει να λάβει άμεση δράση».

Ο πρόεδρος της ΕΕ ανέφερε επίσης ότι το της ΕΕ προβλέπει, μεταξύ άλλων, την κατάληψη και καταστροφή των σκαφών που χρησιμοποιούν οι , την ενίσχυση της συνεργασίας κατά των διακινητών, μέσω της , καθώς και την ενίσχυση της επιχείρησης “Τρίτων”. O Ντ. Τουσκ ανέφερε επίσης ότι θα ενισχυθεί η συνεργασία με τις χώρες προέλευσης και μετάβασης, κυρίως με τις χώρες γύρω από τη Λιβύη.

πηγή:kathimerini.gr
 
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση