Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Η Ε.Ε. στο στόχαστρο του Ντ. Τραμπ
Η Ε.Ε. στο στόχαστρο του Ντ. Τραμπ

Η Ε.Ε. στο στόχαστρο του Ντ. Τραμπ

«Οχημ της ερμνίας» χαρακτήρισε την Ευρωπαϊκή Ενωση ο εν αναμονή πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σε κοινή συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Times του υ και στη γερμανική Bild.

Ο Τραμπ προέβλεψε μάλιστα ότι και άλλες χώρες της Ενωσης θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της Βρετανίας, με τα εκλογικά τους σώματα να ψηφίζουν υπέρ της εξόδου από την Ε.Ε.

Τη μεταναστευτική πολιτική της ερμανίδας καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ επέκρινε με δριμύτητα ο Τραμπ. «Εκτιμώ ότι προέβη σε καταστροφικό σφάλμα. Αυτό ήταν ότι δέχθηκε όλους αυτούς τους λαθραίους» είπε, αναφερόμενος στην πολιτική ανοικτών θυρών για τους πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή που υιοθέτησε η κ. Μέρκελ τον Αύγουστο του 2015. Ο εν αναμονή πρόεδρος είπε επίσης ότι μόλις τώρα η Γερμανία αρχίζει να συνειδητοποιεί τις πραγματικές επιπτώσεις της μεταναστευτικής πολιτικής Μέρκελ, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοεί.

«Ουδείς γνωρίζει από πού προέρχονται όλοι αυτοί. Πιστεύω λοιπόν ότι έκανε ένα καταστροφικό λάθος, πολύ μεγάλο λάθος» ανέφερε ο Τραμπ στη συνέντευξή του, για να συνεχίσει, ωστόσο, λέγοντας ότι τρέφει «μεγάλο σεβασμό» για τη Μέρκελ και ότι συνεχίζει να τη θεωρεί ως έναν από τους σημαντικότερους ηγέτες του κόσμου.

Αναφερόμενος στις γερμανικές ρίζες της οικογένειάς του, ο Τραμπ είπε ότι νιώθει υπερήφανος για τους Γερμανούς προγό του και ότι αγαπά τη Γερμανία. Ερωτηθείς ποια χαρακτηριστικά των Γερμανών διαθέτει, ως καταγόμενος από τη χώρα, είπε ότι εκτιμά την τάξη και την ισχύ.

Από τη μεριά της, η Αγκελα Μέρκελ φέρεται, σύμφωνα με της γερμανικής ς, να επιδιώκει συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ μέσα στην άνοιξη, με την ιδιότητά της της προέδρου της ομάδας των κρατών του . Ερωτηθείσα χθες να σχολιάσει τη συνέντευξη Τραμπ σε Times και Bild, η κ. Μέρκελ επιφυλάχθηκε να το πράξει, λέγοντας ότι θα περιμένει να συζητήσει με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, μετά την του την Παρασκευή.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση