Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Η Ε.Ε. στο στόχαστρο του Ντ. Τραμπ
Η Ε.Ε. στο στόχαστρο του Ντ. Τραμπ

Η Ε.Ε. στο στόχαστρο του Ντ. Τραμπ

«Οχημα της ερμανίας» χαρακτήρισε την Ευρωπαϊκή Ενωση ο εν αναμονή πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σε κοινή που παραχώρησε στην εφημερίδα Times του Λονδίνου και στη γερμανική Bild.

Ο Τραμπ προέβλεψε μάλιστα ότι και άλλες χώρες της Ενωσης θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της ς, με τα εκλογικά τους σώματα να ψηφίζουν υπέρ της εξόδου από την

Τη της ερμανίδας καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ επέκρινε με δριμύτητα ο Τραμπ. «Εκτιμώ ότι προέβη σε καταστροφικό σφ. Αυτό ήταν ότι δέχθηκε όλους αυτούς τους λαθραίους» είπε, αναφερόμενος στην πολιτική ανοικτών θυρών για τους πρόσφυγες από τη που υιοθέτησε η κ. Μέρκελ τον Αύγουστο του 2015. Ο εν αναμονή πρόεδρος είπε επίσης ότι μόλις τώρα η Γερμανία αρχίζει να συνειδητοποιεί τις πραγματικές επιπτώσεις της μεταναστευτικής πολιτικής Μέρκελ, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοεί.

«Ουδείς γνωρίζει από πού προέρχονται όλοι αυτοί. Πιστεύω λοιπόν ότι έκανε ένα καταστροφικό λάθος, πολύ μεγάλο λάθος» ανέφερε ο Τραμπ στη συνέντευξή του, για να συνεχίσει, ωστόσο, λέγοντας ότι τρέφει «μεγάλο σεβασμό» για τη Μέρκελ και ότι συνεχίζει να τη θεωρεί ως έναν από τους σημαντικότερους ηγέτες του κόσμου.

Αναφερόμενος στις γερμανικές ρίζες της οικογένειάς του, ο Τραμπ είπε ότι νιώθει υπερήφανος για τους Γερμανούς προγό του και ότι αγαπά τη Γερμανία. Ερωτηθείς ποια χαρακτηριστικά των Γερμανών διαθέτει, ως καταγόμενος από τη χώρα, είπε ότι εκτιμά την τάξη και την ισχύ.

Από τη μεριά της, η Αγκελα Μέρκελ φέρεται, σύμφωνα με πηγές της γερμανικής κυβέρνησης, να επιδιώκει συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ μέσα στην άνοιξη, με την ιδιότητά της της προέδρου της ομάδας των κρατών του G20. Ερωτηθείσα χθες να σχολιάσει τη Τραμπ σε Times και Bild, η κ. Μέρκελ επιφυλάχθηκε να το πράξει, λέγοντας ότι θα περιμένει να συζητήσει με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, μετά την ορκωμοσία του την Παρασκευή.

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση