Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Η Ε.E. ενέκρινε 6.7 δισ. ευρώ για επενδύσεις σε έργα στον τομέα των μεταφορών
Η Ε.E. ενέκρινε 6.7 δισ. ευρώ για επενδύσεις σε έργα στον τομέα των μεταφορών

Η Ε.E. ενέκρινε 6.7 δισ. ευρώ για επενδύσεις σε έργα στον τομέα των μεταφορών

Τα κράτη μέλη της ΕΕ την Παρασκευή, 8 Ιουλίου ενέκριναν επισήμως τον κατάλογο των 195 έργων στον τομέα των μεταφορών που θα λάβουν χρηματοδότηση 6.7 δισεκατομμυρίων ευρώ από κονδύλια της ΕΕ στο πλαίσιο της πρόσκλησης για την υποβολή προτάσεων του 2015 της χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης «Συνδέοντας την Ευρώπη» (ΔΣΕ).

Ο κατάλογος αυτός ανακοινώθηκε από την Επιτροπή στις 17 Ιουνίου . Μαζί με το της Επιτροπής, η ΔΣΕ συμβάλλει σημαντικά στη γεφύρωση του επενδυτικού χάσματος στην Ευρώπη και στην τόνωση της οικονομίας της ΕΕ.

Η επένδυση που επιβεβαιώθηκε την Παρασκευή από τα κράτη μέλη θα αποδεσμεύσει πρόσθετη δημόσια και ιδιωτική συγχρηματοδότηση συνολικού ύψους 9,6 δισ. ευρώ και αναμένεται να δημιουργήσει έως και 100.000 θέσεις εργασίας μέχρι το 2030.

Η επίτροπος Μεταφορών κα Βιολέτα Μπουλτς δήλωσε τα εξής: «Χαίρομαι που έχουμε την υποστήριξη των κρατών μελών για επενδύσεις πολλών δισεκατομμυρίων σε 195 έργα προτεραιότητας στον τομέα των μεταφορών. Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της χρηματοδότησης έχει διατεθεί στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, με στόχο να συμβάλει στη γεφύρωση του χάσματος όσον αφορά τη ανάπτυξη μεταξύ των περιφερειών της ΕΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, η Διευκόλυνση «Συνδέοντας την Ευρώπη» συμβάλλει σε καλύτερες, φιλικότερες προς το περιβάλλον και ασφαλέστερες μεταφορές σε ολόκληρη την Ευρώπη». Οι επιμέρους συμφωνίες επιχορηγήσεων των έργων θα εκπονηθούν από τον Εκτελεστικό Οργανισμό Καινοτομίας και Δικτύων (INEA) και θα υπογραφούν με τους δικαιούχους των έργων κατά το τέλος του έτους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση