Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Δύο δασοπυροσβέστες νεκροί στη μάχη με τις φλόγες στην Κύπρο
Δύο δασοπυροσβέστες νεκροί στη μάχη με τις φλόγες στην Κύπρο

Δύο δασοπυροσβέστες νεκροί στη μάχη με τις φλόγες στην Κύπρο

Δύο νεκροί δσοπυροσβέστες είνι ο έως τώρα τραγικός απολογισμός της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται για τρίτη πλέον ημέρα στην Κύπρο, στην περιοχή της Σολέας.

Τα δύο επέβαιναν σε που ανατράπηκε τη Δευτέρα και έπεσε σε γκρεμό βάθους περίπου 20 μέτρων. Ο ένας νεκρός είναι ο 49χρονος Ανδρέας Σοφοκλέους και ο δεύτερος ο 44χρονος Μάριος Αριστοτέλους.

Σε γραπτή δήλωση του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης αναφέρει ότι: «Είναι με οδύνη που πληροφορήθηκα αργά χθες βράδυ το θάνατο του δασοπυροσβέστη Μάριου Αριστοτέλους, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη εν ώρα καθήκοντος κατά τη δαιδαλώδη μάχη των δασοπυροσβεστών να κατασβήσουν την καταστροφική πυρκαγιά που μαίνεται στην περιοχή Σολέας. Η Κυβέρνηση και εγώ προσωπικά εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια προς την του αδικοχαμένου Μάριου και διαβεβαιώνουμε πως η θα σταθεί αρωγός στους οικείους του».

Μηνύματα συμπαράστασης έστειλε μέσω Twitter και ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης . «Τις δύσκολες αυτές ώρες βρισκόμαστε δίπλα στην της Κύπρου και το λαό που δοκιμάζονται. Ελληνικές δυνάμεις συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή Ευρύχου. Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε όποια βοήθεια χρειαστεί. Εύχομαι η επιχείρηση να ολοκληρωθεί γρήγορα».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Τμήματος Δασών, Ανδρέας Χρίστου σε νεώτερες δηλώσεις του ανέφερε ότι πριν από μία περίπου ώρα άρχισαν να επιχειρούν τα πτητικά μέσα. «Υπάρχει νηνεμία στην περιοχή όμως ο καπνός έχει σκεπάσει όλη την περιοχή και αυτό κάνει λίγο δύσκολο το έργο των πτητικών μέσων», είπε. Πρόσθεσε ωστόσο ότι αναμένεται βελτίωση της κατάστασης. Σύμφωνα με τον κ. Χρίστου, «οι δυνάμεις είναι ανεπτυγμένες σε όλη την περίμετρο της πυρκαγιάς». Ενεργά παραμένουν τα κύρια μέτωπα της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή Σολέας, με τις δυνάμεις πυρόσβεσης να συνεχίζουν την προσπάθεια για κατάσβεσή της. Να σημειώθεί ότι αργά το βράδυ έφτασαν δύο αεροπλάνα από το Ισραήλ, τα οποία αποτελούν σημαντική ενίσχυση. Αναμένονται κι άλλα αεροπλάνα από Γαλλία και .

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες πυρκαγιές που ξέσπασαν από το 2007, η οποία έχει κατακάψει μέχρι στιγμής πάνω από 15 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης και μαίνεται στην περιοχή της Ευρύχου και των γύρω χωριών.

Ο Διευθυντής της ς Υπηρεσίας Ανδρέας Νικολάου ανέφερε απο νωρίς τη Δευτέρα ότι η πυρκαγιά ήταν ανεξέλεγκτη σε αρκετά μέτωπα προς στα Σπήλια ενώ επεκτάθηκε και προς τα Καννάβια. Το ΚΣΕΔ προχώρησε σε προληπτική εκκένωση των χωρίων Αγ. Θεόδωροι, Καννάβια και Κουρδάλι, εφόσον το μέτωπο της φωτιάς έφτασε τα 6 χιλιόμετρα.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση