Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » «Δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας στη Ρώμη υπό το φόβο τρομοκρατικής επίθεσης
«Δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας στη Ρώμη υπό το φόβο τρομοκρατικής επίθεσης

«Δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας στη Ρώμη υπό το φόβο τρομοκρατικής επίθεσης

Την ύξηση της φύλξης των πάνω από χιλίων ευαίσθητων στόχων που βρίσκονται στην Αιώνια , αποφάσισαν οι ιταλικές αρχές, με την δραστηριο δυο χιλιάδων επιπλέον αστυνομικών.

Πέρα από την φύλαξη μνημείων, πρεσβειών και θεσμικών κέντρων, το σχέδιο προβλέπει έντονη αστυνομική παρουσία σε μετρό και λεωφορεία, αλλά και σε περιοχές όπου συχνάζουν οι νέοι, ιδίως σε μουσικές συναυλίες.

Οπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης πρόκειται για μια «γενική πρόβα» ενόψει της τελετής εγκαινίων του Αγίου Έτους των καθολικών η οποία θα οργανωθεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, στις 8 Δεκεμβρίου.

Ο διευθυντής ς της ιταλικής πρωτεύουσας ικολό τ΄'Αντζελο, μιλώντας σε ιταλούς δημοσιογράφους δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν σωματικές έρευνες σε κεντρικές, πολυσύχναστες πλατείες, αν κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο.

Οπως αναφέρει η εφ La Repubblica, οι και η αστυνομική παρουσία έχουν αυξηθεί εμφανώς στις περιοχές του Αγίου Πέτρου, του σταδίου «Ολίμπικο», στο Φιουμιτσίνο και σε όλα τα κύρια μνημεία της Ρώμης, αρχίζοντας από το Κολοσσαίο και το σιντριβάνι Φοντάνα Ντι Τρέβι.

Οπως έχει ανακοινωθεί, τέλος, από τις 8 Δεκεμβρίου η ζώνη απαγόρευσης πτήσεως θα επεκταθεί σε όλο τον ουρανό της ιταλικής πρωτεύουσας, ενώ τελειοποιείται σύστημα το οποίο δεν θα επιτρέπει σε τυχόν drones να πετούν, χάρη σε ισχυρές παρεμβολές στην εκπομπή του σήματος που τα κατευθύνει εξ αποστάσεως.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση