Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » DNA από 78 θύματα της τραγωδίας του Airbus συνέλλεξαν οι Αρχές
DNA από 78 θύματα της τραγωδίας του Airbus συνέλλεξαν οι Αρχές

DNA από 78 θύματα της τραγωδίας του Airbus συνέλλεξαν οι Αρχές

Οι ερευνητές έχουν συγκεντρώσει δείγμτ DNA από τα μισά από τα 150 τα της συντριβής του Airbus A320 της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Παράλληλα, πολλαπλασιάζονται οι αποκαλύψεις για την προσωπικότητα του συγκυβερνήτη, ο οποίος φαίνεται πως προκάλεσε εσκεμμένα την καταστροφή.

Κατά την έκτη ημέρα των ερευνών στον τόπο της καταστροφής που σημειώθηκε την Τρίτη σ' αυτή την ορεινή περιοχή της νοτιοανατολικής Γαλλίας, οι ερευνητές «απομόνωσαν 78 διαφορετικά DNA», τα οποία θα συγκριθούν με αυτά των οικογενειών των θυμάτων για να γίνει η ταυτοποίηση, δήλωσε χθες, , ο εισαγγελέας της Μασσαλίας Μπρις Ρομπέν.

Αφότου σημειώθηκε η συντριβή του Airbus A320, οι ερευνητές καταβάλλουν προσπάθειες για να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία που θα επιτρέψουν να γίνει η αναγνώριση των θυμάτων, όμως δεδομένης της κατάστασης των στοιχείων που συγκεντρώνονται, το έργο τους είναι δύσκολο.

Ο εισαγγελέας δήλωσε πως η διαμόρφωση μιας οδού ς στον τόπο της καταστροφής για οχήματα 4Χ4 ενδέχεται να ολοκληρωθεί έως σήμερα το βράδυ. Η οδός αυτή θα επιτρέψει κυρίως την απομάκρυνση μεγάλων κομματιών της ατράκτου, που είναι δύσκολο να μεταφερθούν με .

Έως τώρα, οι ερευνητές φθάνουν καθημερινά στον τόπο του δυστυχήματος με από το αεροδρόμιο της Σεν-λεζ-Αλπ, που απέχει περίπου δέκα χιλιόμετρα από εκεί.

Η χθεσινή, κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδα Bild δημοσίευσε μια ανατριχιαστική αφήγηση των τελευταίων στιγμών του A320 της Germanwings, καθώς είχε στα στοιχεία του ενός από τους δύο καταγραφείς της πτήσης του υ, αυτόν που καταγράφει τους ήχους μέσα στο πιλοτήριο.

Τη νύκτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη, οι New York Times ήταν οι πρώτοι που είχαν αναφερθεί στις ηχογραφήσεις αυτές, υποστηρίζοντας πως ο κυβερνήτης είχε βγει από το πιλοτήριο και δεν μπόρεσε να επιστρέψει σ' αυτό. Ο εισαγγελέας της Μασσαλίας επιβεβαίωσε πως οι ηχογραφήσεις αυτές δείχνουν ότι ο συγκυβερνήτης κλείδωσε την πόρτα του πιλοτηρίου όταν βγήκε απ' αυτό ο κυβερνήτης και στη συνέχεια άρχισε την καθοδική πορεία του υ.

Ο Αντρέας Λούμπιτς φαίνεται πως έπασχε από ψυχιατρικά προβλήματα και ανησυχούσε για τις συνέπειες που θα είχαν τα προβλήματα της υγείας του στη σταδιοδρομία του, σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης. Οι ερευνητές προκρίνουν την υπόθεση μιας εσκεμμένης ενέργειας του συγκυβερνήτη, ο οποίος δεν έπρεπε να είχε πετάξει την ημέρα της τραγωδίας καθώς είχε άδεια ασθενείας, την οποία όμως δεν χρησιμοποίησε.

Οι δραματικές στιγμές πριν τη συντριβή

Σύμφωνα με την Bild, στα 20 πρώτα λεπτά της πτήσης οι δύο πιλότοι, ο Πάτρικ Σ. και ο Αντρέας Λούμπιτς, λένε πράγματα συνηθισμένα. Ο κυβερνήτης ακούγεται να λέει στον Λούμπιτς πως δεν είχε χρόνο να πάει στην τουαλέτα πριν απογειωθούν από τη Βαρκελώνη.

Στις 10:27 τοπική ώρα, ο κυβερνήτης ζητάει από τον Λούμπιτς να προετοιμάσει την προσγείωση στο Ντίσελντορφ. Αυτός ο τελευταίος λέει μερικές λέξεις: «Ελπίζω», «Θα δούμε».

Ο κυβερνήτης βγαίνει στη συνέχεια από το πιλοτήριο για να πάει στην τουαλέτα. Λίγο μετά, το αεροπλάνο αρχίζει την κάθοδό του προς τα βουνά.

Μερικά λεπτά αργότερα, ακούγεται ένα «δυνατό χτύπημα», σαν κάποιος να προσπαθεί να μπει στο πιλοτήριο, αναφέρει η Bild. Στη συνέχεια ακούγεται η φωνή του κυβερνήτη: «Για τον Θεό, άνοιξε την πόρτα!».

Στο βάθος, οι επιβάτες αρχίζουν να φωνάζουν. Ο πιλότος προσπαθεί στη συνέχεια να σπάσει την πόρτα με τσεκούρι. Μετά φωνάζει: «Άνοιξε την καταραμένη την πόρτα». Γύρω στις 10:40, το Airbus προσκρούει στο βουνό, ενώ ακούγονται οι κραυγές των επιβατών.

Είναι οι τελευταίοι ήχοι της ηχογράφησης, αφηγείται η Bild. Το αεροπλάνο συντρίβεται στην πλαγιά με ταχύτητα 700 χλμ/ώρα και διαλύεται ακαριαία με τους 150 ανθρώπους που μετέφερε.

Πηγή: iefimerida.gr 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση