Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Διπλή πρόκληση από New York Times: Προτιμήστε «Μακεδονία» ή Τουρκία για διακοπές
Διπλή πρόκληση από New York Times: Προτιμήστε «Μακεδονία» ή Τουρκία για διακοπές

Διπλή πρόκληση από New York Times: Προτιμήστε «Μακεδονία» ή Τουρκία για διακοπές

Ενα προκλητικό αφιέρωμα των New York Times – με εκατομμύρια αναγνώστες απ’ όλο τον κόσμο – όχι μόνο εξαιρεί την Ελλάδα από τους τουριστικούς προορισμούς του 2015, αλλά «σπρώχνει» τα γειτονικά Σκόπια τα οποία αποκαλεί «Μακεδονία» και την .

Υπό τον τίτλο «52 μέρη να πάτε το 2015», λίγο πριν αρχίσουν οι τουριστικές κρατήσεις, οι NYTimes παραθέτουν μαγευτικά μέρη ανά τον κόσμο, από Ασία μέχρι Αμερική και από Αυστραλία μέχρι . Ωστόσο, στις 52 επιλογές δεν χώρεσε ούτε μια ελληνική.

Αντιθέτως, το έχει δύο γειτονικά κράτη: Τα Σκόπια και την . Και μάλιστα με προκλητικό τρόπο.

Στη δέκατη θέση φιγουράρει φωτογραφία από τοπίο των Σκοπίων με την ένδειξη «Μακεδονία», όπως και στο χάρτη που υπάρχει λίγο πιο κάτω.

Ο τίτλος είναι: «Μακεδονία: Ο επόμενος προορισμός των Βαλκανίων».

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, πρώτη είναι η , μετά το Μαυροβούνιο – ακόμη και η Αλβανία κερδίζει έδαφος στους τουριστικούς προορισμούς στα δυτικά . Η «Μακεδονία» είναι η επόμενη» λέει και σημειώνει ότι είναι γνωστή για τα ατμοσφαιρικά μοναστήρια της και την Οχρίδα.

Στην τελευταία θέση του αφιερώματος, την 52η, υπάρχει μια φωτογραφία από την τουρκική Κας με τον τίτλο: «Σας φαίνονται υψηλές οι τιμές των ελληνικών νησιών; Δοκιμάστε την νότια Τουρκία».

«Η Κως είναι άουτ. Το Κας είναι ιν» γράφουν οι στην αρχή του άρθρου και συνεχίζουν: Παρά τον οικονομικό κατακλυσμό στην Ελλάδα, οι τιμές παραμένουν ψηλά στα ελληνικά νησιά τα οποία έχουν λιγότερα να προσφέρουν στο επίπεδο των all inclusive resort».

Οι ΝΥΤ προσκαλούν τους αναγνώστες τους να μπουν στην μεσογειακή ακτή της Τουρκίας όπου θα βρουν «το στολίδι της, το Κας».

Πηγή: iefiemerida.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Βόλο η #MENSA προς αναζήτηση των δυνατών μυαλών - https://t.co/FZ6DGp1Wj5 -

  • Επίθεση ιερωμένου με #βιτριόλι στη Μονή Πετράκη #βιτριόλι - https://t.co/NT8sUHQG1v -

  • Μετατίθενται για τις 10 Ιουλίου οι εκλογές του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» #ΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/IsjCOyNCcI -

"Αλιεύοντας" την είδηση