Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Τέσσερις νεκροί από τη διπλή επίθεση στο Λονδίνο
Τέσσερις νεκροί από τη διπλή επίθεση στο Λονδίνο

Τέσσερις νεκροί από τη διπλή επίθεση στο Λονδίνο

Τέσσερις νεκροί, μεταξύ των οποίων, ένας αστυνομικός και ο δράστης, καθώς και 20 τραυματίες, είναι ο απολογισμός της διπλής επίθεσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στον περίβολο του κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου και στη γέφυρα του Ουεστμίνστερ, στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ένας άνδρας, αφού παρέσυρε με πεζούς στη γέφυρα, σκοτώνοντας μια γυναίκα και προκαλώντας σοβαρούς τραυματισμούς σε άλλα άτομα, επιτέθηκε στη συνέχεια με μαχαίρι σε αστυνομικό, πριν δεχθεί πυρά, έξω από το Κοινοβούλιο.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου έκανε λόγο για «περιστατικό τρομοκρατίας».

Μία γυναίκα ανασύρθηκε από τον ποταμό Τάμεση με σοβαρούς τραυματισμούς.

Tο του κοινοβούλιο, το οποίο τέθηκε σε κατάσταση αποκλεισμού και διέκοψε όλες τις εργασίες του, εκκενώθηκε στη συνέχεια.

Αλληλεγγύη προς στον βρετανικό λαό εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τον ερμανό , Ζίγκμαρ κάμπριελ. Συγκεκριμένα όπως έγραψε στο , είπε: «Εκφράζουμε ακόμα, την μας στον βρετανικό λαό, για την τυφλή επίθεση σήμερα στο κέντρο του Λονδίνου».

«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την ειδεχθή και άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια που σημειώθηκε, σήμερα, στο Λονδίνο. Η καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατία και στέκεται στο πλευρό της Κυβέρνησης και του λαού του Ηνωμένου Βασιλείου. Η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Λονδίνο παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις σε συνεργασία με τις αρμόδιες βρετανικές Αρχές», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Συνεδρίαση υπό τη Μέι 

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι θα προεδρεύσει απόψε μιας συνεδρίασης της επιτροπής διαχείρισης κρίσεων, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα η Ντάουνινγκ Στριτ.

Η συνεδρίαση της COBR θα γίνει «απόψε» στο της Μέι στη Ντάουνινγκ Στριτ, ανέφερε μια εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Στο μεταξύ ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ συνομίλησε τηλεφωνικά με την Μέι, «καταδικάζοντας την επίθεση».

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση