Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Δύο νέα ναυάγια με 18 νεκρούς στα ανοιχτά της Τουρκίας
Δύο νέα ναυάγια με 18 νεκρούς στα ανοιχτά της Τουρκίας

Δύο νέα ναυάγια με 18 νεκρούς στα ανοιχτά της Τουρκίας

Ενα ξύλινο πλοιάριο που μετέφερε δεκάδες μετανάστες βυθίστηκε στα ανοιχτά των τουρκικών ακτών την Τετάρτη με να χάσουν τη τους 14 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και επτά παιδιά, που παρέμειναν εγκλωβισμένα στην καμπίνα του σκάφους. Σύμφωνα με αξιωματούχους η τουρκική ακτοφυλακή διέσωσε 27 άτομα όταν το πλοίο βυθίστηκε ενώ κινούνταν προς το νησί της Λέσβου.

Οπως δήλωσε ο τοπικός Αμζά Ερκάλ, το προσέκρουσε σε βράχια λίγο μετά την αναχώρησή του από την Τουρκία. Στη συνέχεια άρχισαν να μπαίνουν ωστόσο το πλοιάριο συνέχισε το δι προς τη Λέσβο. Οταν ο του σκάφους επιχείρησε με καθυστέρηση να επιστρέψει στο σημείο αφετηρίας το βυθίστηκε.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές οι εθνικότητες των ατόμων που επέβαιναν στο σκάφος. Δύτες της τουρκικής ακτοφυλακής και ψαράδες έψαξαν στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Αιβατζίκ, από όπου είχε αποπλεύσει το πλοιάριο, για τον εντοπισμό θυμάτων.

Σε ένα δεύτερο ναυάγιο άλλοι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη τους όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε στα ανοιχτά της ς.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση