Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Γιούνκερ: ένα χρόνο μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες
Γιούνκερ: ένα χρόνο μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες

Γιούνκερ: ένα χρόνο μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες

Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από τις τρομοκρατικές στις . Ο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ δήλωσε σχετικά:

«Έναν χρόνο μετά τις άνανδρες της 22ας Μαρτίου 2016 που βύθισαν στο πένθος ολόκληρη την Ευρώπη, η ανάμνηση των θυμάτων μένει και θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη και στην μας. Με τεράστια θλίψη σκέπτομαι καθεμία από τις  που χάθηκαν, όπως και τη της συναδέλφου μας Πατρίτσια Ρίτσο, την οδύνη όσων τραυματίστηκαν και τον πόνο των οικογενειών και των συγγενών τους. Θα ήθελα να εκφράσω σε όλους την αμέριστη συμπαράστασή μου.

Οι απεχθείς τρομοκρατικές επιθέσεις χτύπησαν την ίδια την της Ευρώπης, στο Βέλγιο, στις , μια πόλη πολύγλωσση και πολυεθνική όπου μας αρέσει να συμβιώνουμε αρμονικά. Αντιμέτωποι με την πρωτόγνωρη και ακατανόητη αυτή βία, οι των Βρυξελλών και οι Βέλγοι, με την υποστήριξη όλων των λαών της Ευρώπης, επέλεξαν να αντισταθούν και να μην χάσουν την ελπίδα. Σε τούτη την τρομερή δοκιμασία, οι Ευρωπαίοι επιβεβαίωσαν την ενότητά τους στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας που απειλεί την ασφάλειά τους και την ειρήνη σε ολόκληρο τον κόσμο, και έδειξαν ότι είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τις αξίες και τις ελευθερίες μας πάση θυσία.

Γι’ αυτό απέτυχαν οι τρομοκράτες, διότι απαντήσαμε στο μίσος και στη βία με τη δέσμευσή μας να προασπίσουμε τη δημοκρατία και την ειρηνική συνύπαρξη μέσα στην πολυμορφία. Πάνω σ’ αυτά τα ευγενή ιδανικά, χαρακτηριστικά των Ευρωπαίων, πρέπει να χτίσουμε το μέλλον μας, το οφείλουμε σε κάθε ένα από τα θύματα των επιθέσεων.»


PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τραγωδία στο #Πουρί: 62χρονος καταπλακώθηκε από αγροτικό παρουσία του ανήλικου γιού του - https://t.co/icYkVitCwl… -

  • Η ΕΕ βοηθά Ιταλία, Ελλάδα, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία στη μάχη κατά των καταστροφικών πυρκαγιών  … - https://t.co/ruVYMyonqA -

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Οκάν Σουλεϊμάν #ΟλυμπιακόςΒόλου - https://t.co/6Ty1DpL4MY -

"Αλιεύοντας" την είδηση