Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Δίκαιη κατανομή προσφύγων εντός Ε.Ε. ζητούν Ομπάμα – Μέρκελ
Δίκαιη κατανομή προσφύγων εντός Ε.Ε. ζητούν Ομπάμα – Μέρκελ

Δίκαιη κατανομή προσφύγων εντός Ε.Ε. ζητούν Ομπάμα – Μέρκελ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η ερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ συμφώνησαν κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής τους συνς χθες ότι κάθε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να δεχθεί ένα δίκαιο μερίδιο που της αναλογεί από την ευθύνη των μεταναστών για να επιλυθεί η προσφυγική κρίση που επιδεινώνεται, είπε ο σε γραπτή δήλωση.

“Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι υπάρχει ανάγκη να βρεθεί μια ευρωπαϊκή λύση όπου όλα τα κράτη-μέλη της Ευρώπης θα δεχθούν τη δίκαια κατανομή των προσφύγων που τους αναλογεί,” έγραφε η δήλωση.

Ο Ομπάμα και η Μέρκελ συζήτησαν επίσης και πιθανές λύσεις για “να μετριαστούν οι βασικές αιτίες του κύματος των προσφύγων,” εξήγησε η δήλωση, οι οποίες θα περιλαμβάνουν την μιας πολιτικής μετάβασης για να τερματιστεί η κρίση στη Συρία.

Χθες η Μέρκελ είπε στους δημοσιογράφους ότι ο πόλεμος στη Συρία, που ευθύνεται για την προσφυγική κρίση στην Ευρώπη, μπορεί να λυθεί μόνο με τη βοήθεια των και της ς.

Η βοήθεια από τις μπορεί να συμπεριλάβει, είπε τη Δευτέρα η Μέρκελ, την υποδοχή περισσότερων προσφύγων από τη Συρία, την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στους καταυλισμούς προσφύγων στον Λίβανο, την και την Τουρκία, καθώς και δουλειά για να απαλειφθούν οι λόγοι που ωθούν τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, περισσότεροι από 500.000 , πολλοί από την εμπόλεμη Συρία, έχουν καταφύγει στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τις αρχές του 2015.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση