Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Δίκαιη κατανομή προσφύγων εντός Ε.Ε. ζητούν Ομπάμα – Μέρκελ
Δίκαιη κατανομή προσφύγων εντός Ε.Ε. ζητούν Ομπάμα – Μέρκελ

Δίκαιη κατανομή προσφύγων εντός Ε.Ε. ζητούν Ομπάμα – Μέρκελ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα συμφώνησαν κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής τους συνομιλίας χθες ότι κάθε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να δεχθεί ένα δίκαιο μερίδιο που της αναλογεί από την ευθύνη των μεταναστών για να επιλυθεί η που επιδεινώνεται, είπε ο σε γραπτή δήλωση.

“Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι υπάρχει ανάγκη να βρεθεί μια ευρωπαϊκή λύση όπου όλα τα -μέλη της Ευρώπης θα δεχθούν τη δίκαια κατανομή των προσφύγων που τους αναλογεί,” έγραφε η δήλωση.

Ο Ομπάμα και η συζήτησαν επίσης και πιθανές λύσεις για “να μετριαστούν οι βασικές αιτίες του κύματος των προσφύγων,” εξήγησε η δήλωση, οι οποίες θα περιλαμβάνουν την προώθηση μιας πολιτικής μετάβασης για να τερματιστεί η κρίση στη Συρία.

Χθες η Μέρκελ είπε στους δημοσιογράφους ότι ο πόλεμος στη Συρία, που ευθύνεται για την στην Ευρώπη, μπορεί να λυθεί μόνο με τη βοήθεια των και της Ρωσίας.

Η βοήθεια από τις μπορεί να συμπεριλάβει, είπε τη Δευτέρα η Μέρκελ, την υποδοχή περισσότερων προσφύγων από τη Συρία, την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στους καταυλισμούς προσφύγων στον Λίβανο, την Ιορδανία και την Τουρκία, καθώς και δουλειά για να απαλειφθούν οι λόγοι που ωθούν τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, περισσότεροι από 500.000 μετανάστες, πολλοί από την εμπόλεμη Συρία, έχουν καταφύγει στην από τις αρχές του 2015.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υποψήφιοι για την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας #ΕνωσηΞενοδόχωνΜαγνησίας - https://t.co/y1RBneCA55 -

  • Αποκατάσταση οδικού δικτύου Μαυρόλοφος- Φυλάκη-Πέρδικα #Αποκατάστασηοδικούδικτύου - https://t.co/rMDcE6nTe1 -

  • Κάτοικοι πολυκατοικίας ακινητοποίησαν ληστή #ληστεία - https://t.co/HhYqTDjwao -

"Αλιεύοντας" την είδηση