Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Δίκαιη αναδιανομή των προσφύγων στα κράτη της ΕΕ ζητά η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ
Δίκαιη αναδιανομή των προσφύγων στα κράτη της ΕΕ ζητά η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ

Δίκαιη αναδιανομή των προσφύγων στα κράτη της ΕΕ ζητά η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ

Όλ τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να επιδείξουν αλληλεγγύη και να παρουσιάσουν μια δίκαιη αναδιανομή των αιτούντων για να αντιμετωπίσουν αυτό που πρέπει να θεωρείται ως μια παγκόσμια προσφυγική δήλωσε σήμερα στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik ο Φεντερίκο Φόσι, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του για τους Πρόσφυγες.

«Όλα τα μέλη πρέπει να προσεγγίσουν την προσφυγική με ένα πνεύμα αλληλεγγύης και συνεργασίας και αυτό περιλαμβάνει υποστήριξη για δίκαιη αναδιανομή των προσφύγων και των αιτούντων σε όλη την ΕΕ», τόνισε ο Φόσι.

Ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες υπογράμμισε πως η τωρινή κρίση είναι πράγματι παγκόσμια και σοβαρή από τη φύση της. Πρόσθεσε πως πυροδοτήθηκε από εξαιρετικά μεγάλης εμβέλειας μετακινήσεις σε όλο τον κόσμο από πολέμους, συγκρούσεις και .

«Είναι ξεκάθαρο πως την τρέχουσα προσφυγική κρίση στην Ευρώπη δεν μπορεί καμία χώρα να την επιλύσει από μόνη της. Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες και η ΕΕ πρέπει να δράσουν μαζί και να βοηθήσουν εκείνες τις χώρες, οι δυνατότητες των οποίων έχουν φτάσει ήδη στα όρια τους όπως η Ελλάδα, η ΠΓΔΜ και η », σημείωσε ο Φόσι.

«Οι πρόσφυγες είναι σε απεγνωσμένη ανάγκη για ασφάλεια και προστασία. Τα τείχη και οι φράχτες δεν θα τους αποτρέψουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους ώστε να βρουν καταφύγιο και ένα αξιοπρεπές μέλλον για τους ίδιους και τις οικογένειες τους. Το αποτέλεσμα είναι πως θα βρουν εναλλακτικές διαδρομές, αλλά αυτές οι διαδρομές θα είναι απλά ολοένα και περισσότερο επικίνδυνες», δήλωσε.

Η πραγματική λύση στην διαρκή προσφυγική κρίση στην Ευρώπη θα πρέπει να είναι η παροχή στους αιτούντες άσυλο «ασφαλών νόμιμων εναλλακτικών έναντι των επικίνδυνων παράτυπων ταξιδιών», που πραγματοποιούν τώρα, ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Η περιγραφή των μεταναστών ως “φορτίο” για την Ευρώπη είναι πολιτικά υποκινούμενη

Οι απόπειρες να απεικονιστούν οι πρόσφυγες που έρχονται στην Ευρώπη ως ένα φορτίο γίνονται από πολιτικούς που ακολουθούν τα δικά τους συμφέροντα και σε πολλές περιπτώσεις διαστρεβλώνουν την πραγματική κατάσταση, τόνισε.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση