Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Διεθνής Αμνηστία: Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις επιστρέφουν 10.000 Αφγανούς παρά τον κίνδυνο θανάτου
Διεθνής Αμνηστία: Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις επιστρέφουν 10.000 Αφγανούς παρά τον κίνδυνο θανάτου

Διεθνής Αμνηστία: Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις επιστρέφουν 10.000 Αφγανούς παρά τον κίνδυνο θανάτου

Ο αριθμός των εξαναγκαστικών επιστροφών από την Ευρώπη στο Αφγανιστάν αυξήθηκε ραγδαία, σε μια εποχή, κατά την οποία οι απώλειες αμάχων στο Αφγανιστάν, όπως καταγράφηκαν από τα Ηνωμένα Έθνη, είναι στα υψηλότερα επίπεδα, αναφέρει η Διεθνής Αμνηστία σε έκθεσή της. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις γνωρίζουν την επικίνδυνη κατάσταση στη χ. Παρόλα αυτά, επιμένοντας στις επιστροφές, ασκούν πίεση, μέσω της οικονομικής βοήθειας που παρέχουν προς την αφγανική , ώστε συνεργαστεί σε αυτή την κατεύθυνση, διαπιστώνει η οργάνωση.

Η νέα της Διεθνούς Αμνηστίας «Εξαναγκαστική επιστροφή στον κίνδυνο: Αιτούντες άσυλο που επέστρεψαν από την Ευρώπη στο Αφγανιστάν», αναφέρει λεπτομερώς τις περιπτώσεις των Αφγανών, που έχουν επιστραφεί από τη Νορβηγία, την Ολλανδία, τη Σουηδία και τη ερμανία μόνο για να σκοτωθούν, να τραυματιστούν σε βομβιστικές επιθέσεις ή να ζήσουν υπό συνεχή φόβο ς, εξαιτίας του σεξουαλικού προσανατολισμού τους ή της στροφής τους στον χριστιανισμό.

Ανάμεσα στους Αφγανούς, που επεστράφησαν από την Ευρώπη, αναφέρει η , βρίσκονται ασυνόδευτα παιδιά και νεαροί ενήλικες, οι οποίοι ήταν παιδιά την περίοδο, που έφτασαν στην Ευρώπη. Αρκετοί άνθρωποι, από τους οποίους πήρε η Διεθνής Αμνηστία για την έκθεση, στάλθηκαν σε μέρη του Αφγανιστάν που δεν είχαν γνωρίσει ποτέ, παρά την επικίνδυνη κατάσταση και την ατιμωρησία εγκλημάτων όπως τα βασανιστήρια.

Το ήταν το πιο θανατηφόρο έτος που έχει καταγραφεί για τους αμάχους και το 2017 οδεύει προς την ίδια κατεύθυνση, σημειώνει η οργάνωση. Το , σύμφωνα με την Αποστολή Βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών στο Αφγανιστάν (UNAMA), 11.418 άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν. Επιθέσεις σε αμάχους πραγματοποιήθηκαν σε όλα τα μέρη της χώρας και οι περισσότερες από αυτές έγιναν από ένοπλες ομάδες, μεταξύ των οποίων οι Ταλιμπάν και το αποκαλούμενο . Μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2017, η UNAMA κατέγραψε 5.243 θανάτους αμάχων.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση