Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Διεθνής Αμνηστία: Αμερικανική ήταν η βόμβα που ερρίφθη στην Υεμένη με θύματα παιδιά
Διεθνής Αμνηστία: Αμερικανική ήταν η βόμβα που ερρίφθη στην Υεμένη με θύματα παιδιά

Διεθνής Αμνηστία: Αμερικανική ήταν η βόμβα που ερρίφθη στην Υεμένη με θύματα παιδιά

Μι βόμβ αμερικανικής κατασκευής χρησιμοποιήθηκε σε μια αεροπορική επιδρομή της συμμαχίας αραβικών κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη η οποία είχε στοιχίσει τη ζωή παιδιών κι άφησε ορφανό ένα κοριτσάκι στη Σαναά, ανακοίνωσε την Παρασκευή η .

Η οργάνωση υπεράσπισης των δικαιωμάτων του ανθρώπου ανέλυσε τα απομεινάρια της βόμβας στον τόπο της επιδρομής η οποία κατέστρεψε την 25η Αυγούστου δύο κτίρια στη Φαζ Ατάν, μια πυκνοκατοικημένη περιοχή στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας της Υεμένης και στοίχισε τη ζωή σε 16 ανθρώπους, ανάμεσά τους επτά παιδιά.

«Μπορούμε τ να πούμε με βεβαιότητα ότι η βόμβα που σκότωσε τους γονείς της Μπουθάινας, τους αδελφούς και τις αδελφές της, καθώς και άλλους άμαχους, είχε κατασκευαστεί στις », τόνισε η Λιν Μααλούφ, επικεφαλής της διεύθυνσης της Αμνηστίας η οποία είναι αρμόδια για τις της στη Μέση .

Αναφερόταν σε ένα κοριτσάκι πέντε ετών, την Μπουθάινα, η της ς της οποίας έκανε τον γύρο του κόσμου μετά τον θάνατο των γονιών της και πέντε αδελφιών της στην επιδρομή εκείνη.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση