Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Διάσκεψη των Βρυξελλών: Η διεθνής κοινότητα επιβεβαιώνει τη συνεχή στήριξη και συμμετοχή στις μελλοντικές προοπτικές του Αφγανιστάν
Διάσκεψη των Βρυξελλών: Η διεθνής κοινότητα επιβεβαιώνει τη συνεχή στήριξη και συμμετοχή στις μελλοντικές προοπτικές του Αφγανιστάν

Διάσκεψη των Βρυξελλών: Η διεθνής κοινότητα επιβεβαιώνει τη συνεχή στήριξη και συμμετοχή στις μελλοντικές προοπτικές του Αφγανιστάν

Η Ύπτη Εκπρόσωπος κ Μογκερίνι στις δηλώσεις της υπογράμμισε τις προσπάθειες του αφγανικού λαού για αλλαγή καθώς και την εξαιρετική υποστήριξη που παρείχε η διεθνής κοινότητα.

Ανανέωσε την δέσμευση της για υποστήριξη μέχρι το 2020 του λαού του στα σημερινά επίπεδα κατά των δυνάμεων που αντιστρατεύονται την ανάπτυξη και την συμφιλίωση. Στη Διάσκεψη συζητούνται θέματα περιφερειακής οικονομικής συνεργασίας και χειραφέτησης των γυναικών (βλ. σχετικό δελτίο τύπου στα αγγλικά).

Στο πλαίσιο της Διάσκεψης, ο κ. έβεν Μίμιτσα, Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τη διεθνή συνεργασία και την Ανάπτυξη υπέγραψε με τον Αφγανό υπουργό οικονομικών κ. Εκλίλ Αχμάντ Χακίμι, παρουσία του προέδρου του Αφγανιστάν κ. Ασράφ Γκάνι για την χρηματοδότηση ς οικοδόμησης κρατικού μηχανισμού.

Ο κ. Μίμιτσα δήλωσε σχετικά, ότι η υπογραφή της σύμβασης αποτελεί σημαντικό βήμα για την εταιρική σχέση της με το Αφγανιστάν στον τομέα της ανάπτυξης.

Η σύμβαση προβλέπει την χορήγηση 200 εκατ. κατά την επόμενη διετία που θα διατεθούν ανάλογα με την πρόοδο σε τομείς ζωτικών μεταρρυθμίσεων με βάση το εθνικό πλαίσιο ς και ανάπτυξης, το οποίο θα παρουσιαστεί στην Διάσκεψη των Βρυξελλών.

Η σύμβαση θα υποστηρίξει την αποτελεσματικότερη δημοσιονομική διαχείριση και την καταπολέμηση της διαφθοράς

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση