Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Διαρροή εκατομμυρίων εγγράφων αποκαλύπτει off shore λογαριασμούς πολιτικών ηγετών του Κόσμου
Διαρροή εκατομμυρίων εγγράφων αποκαλύπτει off shore λογαριασμούς πολιτικών ηγετών του Κόσμου

Διαρροή εκατομμυρίων εγγράφων αποκαλύπτει off shore λογαριασμούς πολιτικών ηγετών του Κόσμου

Λογαριασμούς off shore 140 πολιτικών ηγετών και αξιωματούχων από όλο τον Κόσμο, μεταξύ των οποίων στενών συνεργατών του Βλαντιμίρ Πούτιν, αποκαλύπτουν τα εκατομμύρια έγγραφα μιας νομικής εταιρείας του Παναμά, τα οποία διέρρευσαν στον Τύπο την . Τα έγγραφα έφτασαν πρώτα στην κατοχή της γερμανικής εφς Süddeutsche Zeitung – η οποία δεν αποκάλυψε την πηγή τους – και στη συνέχεια τα μοιράστηκε με άλλους δημοσιογραφικούς οργανισμούς, όπως η βρετανική εφ Guardian και το διεθνές Consortium Ερευνητικής Δημοσιογραφίας.

Πρόκειται για 11,5 εκατομμύρια έγγραφα της εταιρείας , η οποία βοήθησε μερικούς από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου – μεταξύ των οποίων πολιτικοί, και μεγαλο – να ανοίξουν off shore τραπεζικούς λογαρισμούς.

Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο που δημοσίευσε την , το διεθνές Consortium Ερευνητικής Δημοσιογραφίας υποστηρίζει ότι τα έγγραφα αποκαλύπτουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς 140 προσώπων, ανάμεσα στα οποία είναι πρώην και νυν του κόσμου, όπως επίσης άτομα που διατηρούν στενές σχέσεις με τον Ρώσο Πρόεδρο Β. Πούτιν. Το Consortium δηλώνει ότι δημοσιογραφικοί οργανισμοί, σε 25 διαφορετικές γλώσσες, ερευνούν τα έγγραφα της Παναμέζικης εταιρείας και των πελατών της, μεταξύ των οποίων είναι πολιτικοί σε χώρες όπως η Ισλανδία, το Πακιστάν και η Σαουδική Αραβία.

Σε πολλές περιπτώσεις η κατοχή λογαριασμών off shore δεν είναι παράνομη. Πολλές φορές, όμως, τέτοιου είδους χρησιμοποιούνται από πλούσιους αλλά και εγκληματίες για να κρύψουν χρήματα και να αποφύγουν την φορολόγησή τους.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση