Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Διαρροή εκατομμυρίων εγγράφων αποκαλύπτει off shore λογαριασμούς πολιτικών ηγετών του Κόσμου
Διαρροή εκατομμυρίων εγγράφων αποκαλύπτει off shore λογαριασμούς πολιτικών ηγετών του Κόσμου

Διαρροή εκατομμυρίων εγγράφων αποκαλύπτει off shore λογαριασμούς πολιτικών ηγετών του Κόσμου

Λογαριασμούς 140 πολιτικών ηγετών και αξιωματούχων από όλο τον Κόσμο, μεταξύ των οποίων στενών συνεργατών του Βλαντιμίρ Πούτιν, αποκαλύπτουν τα εκατομμύρια έγγραφα μιας νομικής εταιρείας του Παναμά, τα οποία διέρρευσαν στον Τύπο την Κυριακή. Τα έγγραφα έφτασαν πρώτα στην κατοχή της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung – η οποία δεν αποκάλυψε την πηγή τους – και στη συνέχεια τα μοιράστηκε με άλλους δημοσιογραφικούς οργανισμούς, όπως η βρετανική εφημερίδα Guardian και το διεθνές Consortium Ερευνητικής Δημοσιογραφίας.

Πρόκειται για 11,5 εκατομμύρια έγγραφα της εταιρείας Mossack Fonseca, η οποία βοήθησε μερικούς από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου – μεταξύ των οποίων πολιτικοί, και μεγαλοεπιχειρηματίες – να ανοίξουν τραπεζικούς λογαρισμούς.

Σύμφωνα με το σχετικό που δημοσίευσε την Κυριακή, το διεθνές Consortium Ερευνητικής Δημοσιογραφίας υποστηρίζει ότι τα έγγραφα αποκαλύπτουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς 140 προσώπων, ανάμεσα στα οποία είναι πρώην και νυν πολιτικοί ηγέτες του κόσμου, όπως επίσης άτομα που διατηρούν στενές με τον Ρώσο Πρόεδρο Β. Πούτιν. Το Consortium δηλώνει ότι δημοσιογραφικοί οργανισμοί, σε 25 διαφορετικές γλώσσες, ερευνούν τα έγγραφα της Παναμέζικης εταιρείας και των πελατών της, μεταξύ των οποίων είναι πολιτικοί σε χώρες όπως η Ισλανδία, το Πακιστάν και η .

Σε πολλές περιπτώσεις η κατοχή λογαριασμών off shore δεν είναι παράνομη. Πολλές φορές, όμως, τέτοιου είδους λογαριασμοί χρησιμοποιούνται από πλούσιους αλλά και εγκληματίες για να κρύψουν χρήματα και να αποφύγουν την φορολόγησή τους.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέα πεζοδρόμια σε Σκιάθο και Σκόπελο κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/5r34C00dBn -

  • Αναστολή λειτουργίας τμημάτων του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου - https://t.co/W2k7SjSynb -

  • Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Βόλο… - https://t.co/HBZ1bCZt3Y -

"Αλιεύοντας" την είδηση