Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Διαψεύδουν οι Κούρδοι τις κατηγορίες Νταβούτογλου για τις επιθέσεις στην Αγκυρα
Διαψεύδουν οι Κούρδοι τις κατηγορίες Νταβούτογλου για τις επιθέσεις στην Αγκυρα

Διαψεύδουν οι Κούρδοι τις κατηγορίες Νταβούτογλου για τις επιθέσεις στην Αγκυρα

Ο Τούρκος πρωθ Αχμέτ ταβούτογλου δήλωσε ότι έχουν αναγνωριστεί οι δράστες της επίθεσης αυτοκτονίας με αυτοκίνητο στην Άγκυρα, τονίζοντας ότι την επίθεση έκανε μαχητής των Μονάδων Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG).

Ο ταβούτογλου ανακοίνωσε ότι έγιναν εννέα συλλήψεις μετά την επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε του YPG με μέλη του PKK στην Τουρκία.

Παράλληλα, τόνισε ότι η χθεσινή βομβιστική επίθεση αποδεικνύει ότι οι Κούρδοι της ς που στελεχώνουν το YPG, αποτελούν τρομοκρατική οργάνωση.

Ο Τούρκος πρωθ, δήλωσε επίσης, ότι αναμένει τη των συμμάχων της χώρας τους, εκτός του YPG.

Διαψεύδει το Κουρδικό Δημοκρατικής Ενωσης

Ο ηγέτης του τος Δημοκρατικής Ενωσης (PYD), του μεγαλύτερου κουρδικού κόμματος της ς, ο Σάλεχ Μούσλιμ, διέψευσε κάθε ανάμειξη της στρατιωτικη΄ς του πτέρυγας. των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) στη χθεσινή βομβιστική επίθεση στην Αγκυρα κατά την οποία σκοτώθηκαν 28 άνθρωποι.

“Διαψεύδουμε οποιαδήποτε ανάμειξη στην επίθεση αυτή…και αυτές οι κατηγορίες συνδέονται ξεκάθαρα με τη απόπειρα (τουρκικής) επάμβασης στη Συρία, δήλωσε ο στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Σάλεχ Μούσλιμ.

“Μπορώ να σας βεβαιώσω ότι ούτε μία σφαίρα δεν έχει ριφθεί από το YPG στην Τουρκία. Δεν θεωρούν την Τουρκία εχθρό”, πρόσθεσε.

Λίγη ώρα νωρίτερα, ο Τζεμίλ Μπαγίκ είχε επίσης διαψεύσει κάθε ανάμειξη του PKK στη χθεσινή επίθεση. “Δεν γνωρίζουμε ποιος την διέπραξε, αλλά μπορεί να είναι απάντηση στις σφαγές της Τουρκίας στο Κουρδιστάν”, είπε.

Στο μεταξύ, τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν θέσεις των Κούρδων μαχητών στο βόρειο Ιράκ στη διάρκεια της νύχτας, ώρες μετά, τη βομβιστική επίθεση που έγινε στην Άγκυρα χθες τη νύχτα, με συνέπεια το θάνατο 28 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων. Το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο ανατινάχτηκε δίπλα σε λεωφορεία που μετέφεραν στρατιωτικούς, κοντά στο τουρκικό Γενικό Επιτελείο Στρατού, στο κοινοβούλιο, αλλά και σε άλλα κυβερνητικά κτίρια.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση