Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Διαψεύδουν οι Κούρδοι τις κατηγορίες Νταβούτογλου για τις επιθέσεις στην Αγκυρα
Διαψεύδουν οι Κούρδοι τις κατηγορίες Νταβούτογλου για τις επιθέσεις στην Αγκυρα

Διαψεύδουν οι Κούρδοι τις κατηγορίες Νταβούτογλου για τις επιθέσεις στην Αγκυρα

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ δήλωσε ότι έχουν αναγνωριστεί οι δράστες της επίθεσης αυτοκτονίας με αυτοκίνητο στην Άγκυρα, τονίζοντας ότι την επίθεση έκανε μαχητής των Μονάδων Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG).

Ο ανακοίνωσε ότι έγιναν εννέα μετά την επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του YPG με μέλη του PKK στην Τουρκία.

Παράλληλα, τόνισε ότι η χθεσινή αποδεικνύει ότι οι Κούρδοι της Συρίας που στελεχώνουν το YPG, αποτελούν τρομοκρατική οργάνωση.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, δήλωσε επίσης, ότι αναμένει τη συνεργασία των συμμάχων της χώρας τους, εκτός του YPG.

Διαψεύδει το Κουρδικό Κόμμα Δημοκρατικής Ενωσης

Ο ηγέτης του Κόμματος Δημοκρατικής Ενωσης (PYD), του μεγαλύτερου κουρδικού κόμματος της Συρίας, ο Σάλεχ Μούσλιμ, διέψευσε κάθε ανάμειξη της στρατιωτικη΄ς του πτέρυγας. των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) στη χθεσινή στην Αγκυρα κατά την οποία σκοτώθηκαν 28 άνθρωποι.

“Διαψεύδουμε οποιαδήποτε ανάμειξη στην επίθεση αυτή…και αυτές οι κατηγορίες συνδέονται ξεκάθαρα με τη απόπειρα (τουρκικής) επάμβασης στη Συρία, δήλωσε ο στο αλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Σάλεχ Μούσλιμ.

“Μπορώ να σας βεβαιώσω ότι ούτε μία δεν έχει ριφθεί από το YPG στην Τουρκία. Δεν θεωρούν την Τουρκία εχθρό”, πρόσθεσε.

Λίγη ώρα νωρίτερα, ο Τζεμίλ Μπαγίκ είχε επίσης διαψεύσει κάθε ανάμειξη του PKK στη χθεσινή επίθεση. “Δεν γνωρίζουμε ποιος την διέπραξε, αλλά μπορεί να είναι απάντηση στις σφαγές της Τουρκίας στο Κουρδιστάν”, είπε.

Στο μεταξύ, τουρκικά μαχητικά αερο βομβάρδισαν θέσεις των Κούρδων μαχητών στο βόρειο στη διάρκεια της νύχτας, ώρες μετά, τη βομβιστική επίθεση που έγινε στην Άγκυρα χθες τη νύχτα, με συνέπεια το θάνατο 28 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων. Το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο ανατινάχτηκε δίπλα σε λεωφορεία που μετέφεραν στρατιωτικούς, κοντά στο τουρκικό ενικό Επιτελείο Στρατού, στο κοινοβούλιο, αλλά και σε άλλα κυβερνητικά κτίρια.

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση