Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Διαψεύδει τα περί άρνησης έκδοσης βίζας από τις ΗΠΑ το υπουργείο Δικαιοσύνης της Τουρκίας
Διαψεύδει τα περί άρνησης έκδοσης βίζας από τις ΗΠΑ το υπουργείο Δικαιοσύνης της Τουρκίας

Διαψεύδει τα περί άρνησης έκδοσης βίζας από τις ΗΠΑ το υπουργείο Δικαιοσύνης της Τουρκίας

Διαψεύδει με επίσημη ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης της Τουρκίας την είδηση που κυκλοφόρησε στα ξένα μέσα σήμερα περί άρνησης από την πλευρά της Ουάσιγκτον να εκδώσουν βίζα σε αντιπροσωπεία του τουρκικού υπουργείου εμποδίζοντας τους να ταξιδέψουν στις .

Σύμφωνα μάλιστα με την ανακοίνωση, το υπουργείο ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στις εξαιτίας της κρίσης στο θέμα έκδοσης θεωρήσεων εισόδου που έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα μεταξύ των δύο χωρών. Η αντιπροσωπεία έπρεπε να ταξιδέψει στις ΗΠΑ μέχρι το τέλος του μήνα, μετέδωσε νωρίτερα το CNN Turk.

Υπενθυμίζεται ότι αμερικανική με επικεφαλής τον βοηθό υπουργό Εξωτερικών Τζόναθαν Κόεν επισκέφθηκε στις 18 Οκτωβρίου την Αγκυρα, σε μια προσπάθεια υπέρβασης της οξύτερης διμερούς κρίσης των τελευταίων δεκαετιών. Στη διάρκεια της ς, συγκρατημένες ήταν οι από την πλευρά του , ενώ μετά τις , ο της τουρκικής κυβέρνησης εξέφρασε αισιοδοξία. «Θα συνεργαστούμε αν τα αιτήματά τους συμμορφώνονται με το σύνταγμα, αλλά δεν θα υποκύψουμε σε απόπειρες επιβολής και θα απορρίψουμε όρους που δεν μπορούμε να τηρήσουμε», είχε υπογραμμίσει ο Τούρκος Μ. .

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση