Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Αίγυπτος: Τέσσερις νεκροί σε δύο βομβιστικές επιθέσεις
Αίγυπτος: Τέσσερις νεκροί σε δύο βομβιστικές επιθέσεις

Αίγυπτος: Τέσσερις νεκροί σε δύο βομβιστικές επιθέσεις

Δύο Αιγύπτιοι στυνομικοί κι δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν την σε δύο βομβιστικές επιθέσεις στην χερσόνησο του , όπου τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους επιτίθενται συχνά σε δυνάμεις ασφαλείας.

Στην πρώτη επίθεση τα ξημερώματα της ς, μια που πυροδοτήθηκε με τηλεχειριστήριο χτύπησε ένα περιπολικό καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν έρευνα στην περιοχή Ραφά, στα σύνορα με την Λωρίδα της άζας, σκοτώνοντας δύο αστυνομικούς, είπαν αξιωματούχοι.

Ένας αξιωματικός του στρατού και ένας σκοτώθηκαν επίσης σε παρόμοια επίθεση στο βόρειο , πρόσθεσαν.

Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης, αλλά η περιοχή είναι κέντρο δράσης του ΙΚ, το οποίο επιτίθεται συχνά σε δυνάμεις ασφαλείας στην περιοχή από την εκδίωξη του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι τον Ιούλιο του 2013 από τον στρατό. Το ΙΚ έχει δηλώσει ότι οι επιθέσεις του αποτελούν αντίποινα για την δίωμη των υποστηρικτών του Μόρσι από την κυβέρνηση η οποία είπε ότι έχει δολοφονήσει εκατοντάδες και φυλακίσει χιλιάδες.

Οι αρχές είπαν ότι εκατοντάδες αστυνομικών και στρατιωτών έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις κυρίως στο βόρειο Σινά από το 2013.

Η πτέρυγα του ΙΚ στην Αίγυπτο έχει επίσης δηλώσει ότι ήταν υπεύθυνη για τοποθέτηση ς σε ρωσικό αεροπλάνο τον Οκτώβριο όπου σκοτώθηκαν όλοι οι επιβαίνοντες (224 άτομα).

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση