Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Διάγγελμα Τραμπ: Η Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα του Ισραήλ
Διάγγελμα Τραμπ: Η Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα του Ισραήλ

Διάγγελμα Τραμπ: Η Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα του Ισραήλ

Σε εξέλιξη βρίσκεται το διάγγελμα του Αμερικανού Προέδρου στο οποίο ανακοινώνει την της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του . Ο Τραμπ θεωρεί ότι η απόφαση για την Ιερουσαλήμ έχει καθυστερήσει και θα έπρεπε να έχει ληφθεί «εδώ και καιρό» παρά τις έντονες από τη διεθνή κοινότητα. «Αυτό είναι το σωστό, είναι κάτι που θα έπρεπε να γίνει». Μεταξύ άλλων, ο Αμερικάνος Πρόεδρος τόνισε ότι αυτή του η απόφαση σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας προσέγγισης στη διμάχη μεταξύ του και Παλαιστίνης.

«Θα κάνω τα πάντα για ώστε να επιτευχθεί ε΄ιρήνγη στην περιοχή», σχολίασε και πρόσθεσε ότι η Ιερουσαλήμ «πρέπει να παραμείνει ιερή πόλη και για τις τρεις βασικές θρησκείες». Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι και επισήμως θα δώσει διαταγή στο Στέιτάρτμεντ να μεταφέρει την αμερικανική πρεσβεία από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

Μία πριν από το διάγγελμα ο πρόεδρος των τόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε την επιλογή του δηλώνοντας μάλιστα ότι οι έχουν αργήσει να προχωρήσουν στη συγκεκριμένη απόφαση. «Έχουμε να κάνουμε μια σημαντική ανακοίνωση (…) και πιστεύω ότι έχει καθυστερήσει πολύ. Πολλοί πρόεδροι είχαν πει ότι ήθελαν να κάνουν κάτι και δεν το έκαναν», δήλωσε ο Τραμπ σε που είχε με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησής του και αναφερόμενος στην υπόσχεση που είχαν δώσει προκάτοχοι του να μεταφέρουν την πρεσβεία των ΗΠΑ από το Τελ-Αβίβ

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση