Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Διάγγελμα Τραμπ: Η Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα του Ισραήλ
Διάγγελμα Τραμπ: Η Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα του Ισραήλ

Διάγγελμα Τραμπ: Η Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα του Ισραήλ

Σε εξέλιξη βρίσκεται το διάγγελμα του Αμερικανού Προέδρου στο οποίο ανακοινώνει την της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ. Ο θεωρεί ότι η απόφαση για την Ιερουσαλήμ έχει καθυστερήσει και θα έπρεπε να έχει ληφθεί «εδώ και καιρό» παρά τις έντονες αντιδράσεις από τη διεθνή κοινότητα. «Αυτό είναι το σωστό, είναι κάτι που θα έπρεπε να γίνει». Μεταξύ άλλων, ο Αμερικάνος τόνισε ότι αυτή του η απόφαση σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας προσέγγισης στη διμάχη μεταξύ του Ισραήλ και ς.

«Θα κάνω τα πάντα για ώστε να επιτευχθεί ε΄ιρήνγη στην περιοχή», σχολίασε και πρόσθεσε ότι η Ιερουσαλήμ «πρέπει να παραμείνει ιερή πόλη και για τις τρεις βασικές θρησκείες». Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι και επισήμως θα δώσει διαταγή στο Στέιτντιπάρτμεντ να μεταφέρει την αμερικανική πρεσβεία από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

Μία πριν από το διάγγελμα ο πρόεδρος των υπερασπίστηκε την επιλογή του δηλώνοντας μάλιστα ότι οι έχουν αργήσει να προχωρήσουν στη συγκεκριμένη απόφαση. «Έχουμε να κάνουμε μια σημαντική (…) και πιστεύω ότι έχει καθυστερήσει πολύ. Πολλοί πρόεδροι είχαν πει ότι ήθελαν να κάνουν κάτι και δεν το έκαναν», δήλωσε ο σε συνάντηση που είχε με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησής του και αναφερόμενος στην υπόσχεση που είχαν δώσει προκάτοχοι του να μεταφέρουν την πρεσβεία των ΗΠΑ από το Τελ-Αβίβ

Πηγή: kathimerini
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση