Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Διάγγελμα Κάμερον κατά Brexit
Διάγγελμα Κάμερον κατά Brexit

Διάγγελμα Κάμερον κατά Brexit

Με ένα εκτός προγράμματος και δραματικών τόνων διάγγελμα, ο Βρετανός πρωθυπουργός τέιβιντ αποδύθηκε χθες, δύο εικοσιτετράωρα προτού ανοίξουν οι κάλπες του κρίσιμου δημοψηφίσματος, σε μια ύστατη προσπάθεια να πείσει τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους να υποστηρίξουν την παραμονή της χς τους στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Σε μία από τις σπάνιες περιπτώσεις όπου Βρετανός ηγέτης εκφώνησε τηλεοπτικό διάγγελμα έξω από την πρωθυπουργική της τάουνινγκ Στριτ, ο Συντηρητικός πολιτικός απευθύνθηκε ιδιαίτερα στους ηλικιωμέ ψηφοφόρους, οι οποίοι, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, πολώνονται ισχυρότερα από όλες τις άλλες ηλικιακές κατηγορίες προς την πλευρά του Brexit.
Στην ασυνήθιστα συναισθηματική παρέμβασή του, ο Ντέιβιντ κάλεσε τους ηλικιωμέ ψηφοφόρους να σκεφτούν, στον εκλογικό θάλαμο, «τις ελπίδες και τα όνειρα των παιδιών και των εγγονών τους». Ο Βρετανός πρωθυπουργός επανέλαβε την προειδοποίηση ότι, σε περίπτωση εξόδου από την Ενωση, θα υπάρξει κίνδυνος οικονομικής αστάθειας, σημειώνοντας ότι οι νεότερες γενιές θα κληθούν να πληρώσουν το κόστος και προσέθεσε: «Δεν θα είναι σε θέση να επανορθώσουν την που θα πάρουμε εμείς. Αν ψηφίσουμε υπέρ της εξόδου, αυτό θα συμβεί. Θα είναι μια μη αναστρέψιμη».
Πολιτικοί αναλυτές στο Λονδίνο απέδιδαν τη χθεσινή παρέμβαση Κάμερον, η οποία δεν είχε προαναγγελθεί, στην ανησυχία του για την έκβαση μιας αναμέτρησης που διαγράφεται αναπάντεχα αμφίρροπη. Τα εικοσιτετράωρα που ακολούθησαν τη δολοφονία της βουλευτού των Εργατικών Τζο Κοξ από ακροδεξιό εθνικιστή, σχεδόν όλες οι δημοσκοπήσεις έδειχναν θεαματική μεταστροφή υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε. Η εικόνα άλλαξε, όμως, χθες, όταν δημοσκόπηση της εταιρείας Survation, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, έδειξε τη διαφορά υπέρ της παραμονής να συρρικνώνεται στη μία ποσοστιαία μονάδα, εντός των ορίων του στατιστικού σφάλματος.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση