Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Διαδηλώσεις στη μνήμη του Νεμτσόφ στην Ρωσία
Διαδηλώσεις στη μνήμη του Νεμτσόφ στην Ρωσία

Διαδηλώσεις στη μνήμη του Νεμτσόφ στην Ρωσία

Χιλιάδες άνθρωποι διδήλωσν το Σάββατο στους ς της Μόσχας και της Αγίας ς στη μνήμη του Μπορίς Νεμτσόφ, έναν ακριβώς χρόνο μετά τη δολοφονία του, η οποία δεν έχει διαλευκανθεί.

Στη Μόσχα, περιστοιχισμένοι από εκατοντάδες αστυνομικούς των ειδικών μονάδων καταστολής ταραχών (ΟΜΟΝ), οι διαδηλωτές, 7.500, σύμφωνα με τη ρωσική αστυνομία, περί τους 20.000 σύμφωνα με τους δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων που βρίσκονταν εκεί, πορεύθηκαν κρατώντας πορτρέτα του ρώσου διαφωνούντα, που δολοφονήθηκε με τέσσερις σφαίρες στην πλάτη, λίγα μέτρα από το Κρεμλίνο, στις 27 Φεβρουαρίου 2015, και φωνάζοντας συνθήματα κατά του προέδρου Βλαντίμιρ .

Στην κεφαλή της πορείας στη Μόσχα, Ρώσοι κρατούσαν ρωσικές σημαίες και επικρατούσε ευβλαβής σιωπή. “Δεν είναι μόνο ο Νεμτσόφ νεκρός. Οι δολοφόνοι πυροβόλησαν τις ελπίδες μας για την οικο μίας νέας ς”, εξήγησε ο νεαρός Εμίλ, πολύ συγκινημένος.

Στην Αγία Πετρούπολη, περί τους 4.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τον Μπορίς Νεμτσόφ. “Επρεπε να έρθω για να μην ντρέπομαι μπροστά στα εγγόνια μου”, εξήγησε ο 55χρονος Ιλια Βολκόφ.

Η δολοφονία του Μπορίς Νεμτσόφ, 55 ετών, και εκ των επικεφαλής του κινήματος της αντιπολίτευσης Parnas, προκάλεσε σοκ στη . Ο πρόεδρος την χαρακτήρισε “προβοκάτσια” και έθεσε την έρευνα υπό την προσωπική του εποπτεία.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση