Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Δέσμευση AstraZeneca για άλλα 9 εκατ. εμβόλια στην ΕΕ
Δέσμευση AstraZeneca για άλλα 9 εκατ. εμβόλια στην ΕΕ

Δέσμευση AstraZeneca για άλλα 9 εκατ. εμβόλια στην ΕΕ

Εννιά εκατομμύρια επιπλέον του εμβολίου της, που μόλις εγκρίθηκε από τις ευρωπαϊκές αρχές την Παρασκευή, θα παραδώσει στο α' τρίμηνο του έτους η AstraZeneca.

Σύμφωνα με tweet της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, , το απόγευμα της ς, η εταιρεία δεσμεύθηκε ότι θα παραδώσει 40 εκατομμύρια ως τις 31 Μαρτίου, έναντι 31 εκατομμυρίων που είχε ενημερώσει ότι θα μπορέσει να παραδώσει πριν εννιά μέρες, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων. Η κ. φον ντερ Λάιεν ανέφερε επίσης ότι η εταιρεία θα επεκτείνει την παραγωγική της ικανότητα στην

Το tweet της προέδρου της ήρθε λίγη ώρα μετά από τηλεδιάσκεψη που είχε με τους επικεφαλής των εταιρειών που παρασκευάζουν τα εμβόλια για τα οποία η έχει υπογράψει προ-ς – μεταξύ των οποίων και ο Πασκάλ Σοριό, CEO της AstraZeneca.

Σημειώνεται ότι οι 40 εκατομμύρια δόσεις παραμένουν 50% μειωμένες σε σχέση με τις (αναθεωρημένες προς τα κάτω) δεσμεύσεις της εταιρείας για το α' τρίμηνο τον περασμένο Δεκέμβριο και λιγότερες από το 1/3 των αρχικών δεσμεύσεων. Επιπλέον, εξακολουθεί να παραμένει άγνωστο το χρονοδιάγραμμα των παραδόσεων για το β' τρίμηνο.

Το είχε μεταδώσει την περασμένη εβδομάδα ότι στην τηλεδιάσκεψη με την καθοδηγητική επιτροπή εμβολίων της Ε.Ε. την Τετάρτη, η AstraZeneca είχε προτείνει να παραδώσει 8 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις – ποσότητα που είχε απορριφθεί από τους Ευρωπαίους ως ανεπαρκής.
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση