Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Δέσμευση AstraZeneca για άλλα 9 εκατ. εμβόλια στην ΕΕ
Δέσμευση AstraZeneca για άλλα 9 εκατ. εμβόλια στην ΕΕ

Δέσμευση AstraZeneca για άλλα 9 εκατ. εμβόλια στην ΕΕ

Εννιά εκτομμύρι επιπλέον του εμβολίου της, που μόλις εγκρίθηκε από τις ευρωπαϊκές αρχές την Παρασκευή, θα παραδώσει στο α' τρίμηνο του έτους η AstraZeneca.

Σύμφωνα με tweet της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα , το απόγευμα της ς, η εταιρεία δεσμεύθηκε ότι θα παραδώσει 40 εκατομμύρια ως τις 31 Μαρτίου, έναντι 31 εκατομμυρίων που είχε ενημερώσει ότι θα μπορέσει να παραδώσει πριν εννιά μέρες, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων. Η κ. ανέφερε επίσης ότι η εταιρεία θα επεκτείνει την παραγωγική της ικανότητα στην Ε.Ε.

Το tweet της προέδρου της ήρθε λίγη ώρα μετά από που είχε με τους επικεφαλής των εταιρειών που παρασκευάζουν τα εμβόλια για τα οποία η Ε.Ε. έχει υπογράψει συμβάσεις προ-αγοράς – μεταξύ των οποίων και ο Πασκάλ Σοριό, CEO της AstraZeneca.

Σημειώνεται ότι οι 40 εκατομμύρια δόσεις παραμένουν 50% μειωμένες σε σχέση με τις (αναθεωρημένες προς τα κάτω) δεσμεύσεις της εταιρείας για το α' τρίμηνο τον περασμένο Δεκέμβριο και λιγότερες από το 1/3 των αρχικών δεσμεύσεων. Επιπλέον, εξακολουθεί να παραμένει άγνωστο το χρονοδιάγραμμα των παραδόσεων για το β' τρίμηνο.

Το Reuters είχε μεταδώσει την περασμένη εβδομάδα ότι στην με την καθοδηγητική επιτροπή εμβολίων της Ε.Ε. την Τετάρτη, η AstraZeneca είχε προτείνει να παραδώσει 8 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις – ποσότητα που είχε απορριφθεί από τους Ευρωπαίους ως ανεπαρκής.
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση