Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Δεν «δείχνουν» αυτοδυναμία οι δημοσκοπήσεις στην Τουρκία
Δεν «δείχνουν» αυτοδυναμία οι δημοσκοπήσεις στην Τουρκία

Δεν «δείχνουν» αυτοδυναμία οι δημοσκοπήσεις στην Τουρκία

Δέκα ημέρες απομένουν για τις βουλευτικές εκλογές της 1ης Νοεμβρίου στην Τουρκία και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι δύσκολα θα προκύψει αυτοδυναμία, όπως είχε συμβεί και μετά τις εκλογές της 7ης Ιουνίου 2015.

Επαναληπτικές είναι ουσιαστικά οι εκλογές αυτές, αφού στο διάστημα που ακολούθησε μετά τις τελευταίες εκλογές δεν κατέστη δυνατό να σχηματιστεί κυβέρνηση συνασπισμού.

Στις εκλογές της 7ης Ιουνίου το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης είχε συγκεντρώσει ποσοστό 40,87%, εκλέγοντας 258 βουλευτές. Ο απαιτούμενος αριθμός εδρών για την αυτοδυναμία είναι 276 έδρες. Είχαν ακολουθήσει το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα με 24,95% και 132 έδρες, το ακροδεξιό Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος με 16,29% και 80 έδρες και το φιλοκουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών με 13,12% και επίσης 80 έδρες.

Σήμερα αρχίζει η απαγόρευση μετάδοσης δημοσκοπήσεων. Οι τελευταίες έρευνες δείχνουν το ΚΔΑ με ποσοστά 41-43%, το ΡΛΚ με 26-28%, το ΚΕΚ με 13-16% και το ΚΔΛ με 12-13%. Από την εικόνα αυτή δεν προκύπτει αυτοδυναμία. Το ερώτημα είναι πώς αυτή τη φορά τα κόμματα θα καταφέρουν να πράξουν αυτό που δεν κατάφεραν πριν από τέσσερις μήνες, να σχηματίσουν δηλαδή κυβέρνηση συνασπισμού.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση