Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Δεν «δείχνουν» αυτοδυναμία οι δημοσκοπήσεις στην Τουρκία
Δεν «δείχνουν» αυτοδυναμία οι δημοσκοπήσεις στην Τουρκία

Δεν «δείχνουν» αυτοδυναμία οι δημοσκοπήσεις στην Τουρκία

Δέκα ημέρες απομένουν για τις της 1ης οεμβρίου στην και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι δύσκολα θα προκύψει , όπως είχε συμβεί και μετά τις εκλογές της 7ης Ιουνίου 2015.

Επαναληπτικές είναι ουσιαστικά οι εκλογές αυτές, αφού στο διάστημα που ακολούθησε μετά τις τελευταίες εκλογές δεν κατέστη δυνατό να σχηματιστεί κυβέρνηση συνασπισμού.

Στις εκλογές της 7ης Ιουνίου το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης είχε συγκεντρώσει ποσοστό 40,87%, εκλέγοντας 258 βουλευτές. Ο απαιτούμενος αριθμός εδρών για την είναι 276 έδρες. Είχαν ακολουθήσει το Ρεπουμπλικανικό με 24,95% και 132 έδρες, το ακροδεξιό Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος με 16,29% και 80 έδρες και το φιλοκουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών με 13,12% και επίσης 80 έδρες.

Σήμερα αρχίζει η απαγόρευση μετάδοσης δημοσκοπήσεων. Οι τελευταίες δείχνουν το ΚΔΑ με ποσοστά 41-43%, το ΡΛΚ με 26-28%, το με 13-16% και το ΚΔΛ με 12-13%. Από την εικόνα αυτή δεν προκύπτει αυτοδυναμία. Το ερώτημα είναι πώς αυτή τη φορά τα θα καταφέρουν να πράξουν αυτό που δεν κατάφεραν πριν από τέσσερις μήνες, να σχηματίσουν δηλαδή κυβέρνηση συνασπισμού.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση